Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nachtstroom kan Utrechtse huishoudens veel geld besparen

Datum nieuwsfeit: 19-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

fractie SP Provinciale Staten Utrecht

Utrecht, 19 juli 2000.

Utrechtse huishoudens kunnen tientallen miljoenen verdienen!

Door dubbele elektriciteitsmeters


220.000 Utrechtse huishoudens, die hun stroom betrekken van de REMU, kunnen gezamenlijk op jaarbasis tientallen miljoenen guldens verdienen als ze morgen allemaal een dubbele elektriciteitsmeter laten aanbrengen. Voor een gemiddeld huishouden levert dit een besparing op de elektriciteitsrekening van f 85 per jaar op. Het voordeel is ontstaan door een wijziging van de tariefstructuur per 1 januari 2000. Vanaf deze datum is het verschil in vastrechttarief tussen enkele en dubbele meters teruggebracht van f 111 naar f 16 per jaar. Ook kan de klant tegenwoordig de meters gratis laten verwisselen, terwijl hiervoor vroeger ombouwkosten in rekening gebracht werden.

De SP wil dat de REMU alle klanten (ongeveer de helft), die nu nog een enkele meter hebben, actiever gaat wijzen op het financiële voordeel als ze een dubbeltariefmeter laten aanbrengen. Juist op dit moment worden veel klanten, onder meer door de Ecotaksverhoging en de fusie met GCN, met hoge eindafrekeningen geconfronteerd.

Het Utrechtse statenlid P.Jansen (Socialistische Partij) kwam bij toeval achter de tariefsverandering tijdens een gesprek met REMU medewerkers over de jaarafrekening.De SP riep vorige week de commissarissen van de REMU op om de directie op het matje te roepen wegens de onduidelijke jaarafrekeningen en de slechte bereikbaarheid van de klantenservice. Sommige klanten moesten bij hun eindafrekening tot f 1100 bijbetalen, terwijl hun verbruik niet hoger was dan in voorgaande jaren. De REMU-afrekening is zo summier gespecificeerd, dat klanten zelf niet kunnen nagaan wat de oorzaak is.

Het gesprek van de SP-statenfractie met de REMU heeft verder de volgende conclusies en toezeggingen opgeleverd:

* In de eerste helft van 2001 zal de REMU overgaan op een duidelijker systeem van afrekeningen; tot dat moment krijgen klanten op verzoek een nadere specificatie van REMU;

* klanten die een hoge jaarafrekening krijgen kunnen op verzoek gespreid betalen over een periode van 6 maanden (bij bedragen boven f 1000 zelfs 12 maanden), zonder dat hiervoor rente in rekening gebracht wordt.
* De zeer hoge eindafrekeningen zijn een eenmalige kwestie, veroorzaakt door de fusie tussen REMU en GCN; een beperkt aantal klanten die vroeger de jaarafrekening in oktober kreeg en nu in mei, wordt eenmalig alleen over de dure wintermaanden afgerekend.

Inlichtingen: Paulus Jansen, tel.(06) 51844755.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie