Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dutch Youngster Festival voor ruiters in Wierden

Datum nieuwsfeit: 20-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Horses of the DutchDutch Youngster Festival
20-22 juli Wierden - Junioren en Young Riders vanuit heel Europa Wierden- Voor de derde achtereenvolgende keer wordt op het Hippisch Centrum De Vossenbos in Wierden het Dutch Youngster Festival (DYF) georganiseerd. Junioren van 14 tot 18 jaar en Young Riders van 16 tot 21 jaar uit heel Europa zullen hun opwachting maken. Ook uit Nederland komt een sterke delegatie onder leiding van bondscoach Daan Nanning. De wedstrijd van DYF in Wierden wordt drie weken voor het EK gehouden en is daarom belangrijk bij het vaststellen van het team dat Nederland zal vertegenwoordigen. Het EK voor junioren wordt gehouden in Hongarije 16-20 augustus in Hortobagy. De Young Riders hebben een week later hun EK in Engeland, van 23-27 augustus in Hartpury.
Nanning is behalve bondscoach ook voorzitter en mede-initiatiefnemer van de organisatie van DYF. De leden van de LR De Eschruiters staan de organisatie half met betrekking tot de medewerkers in het veld en de horeca.
De wedstrijd begint op donderdag 20 juli met inloopproeven voor de junioren en young riders, later op de dag hebben beide groepen de eerste kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs op zaterdag. Vrijdag 21 juli start de wedstrijd met een twee fasen parcours voor de young riders en daarna is er een parcours voor junioren en young riders die niet in de landenwedstrijd starten. Aan het einde van de middag wordt de landenwedstrijd verreden. De eerste ronde telt als kwalificatie voor de Grote Prijs. De avond wordt afgesloten met een barbecue en discoavond. Op zaterdagmorgen 22 juli is er een troostronde voor ruiters die zich niet gekwalificeerd hebben voor de Grote Prijs. 's Middags is er eerst de Grote Prijs voor junioren en aansluitend de Grote Prijs voor young riders. In de Grote Prijs krijgt de winnaar 2200 gulden mee naar huis.

In Wierden zullen niet alleen jonge ruiters te bewonderen zijn, ook zal er een wedstrijd verreden worden van de Nissan Challenge Cup. Verdeeld over de provincies van Nederland zijn er 11 wedstrijden die tellen voor deze competitie. De eerste twee prijswinnaars plaatsen zich voor de halve finale 23 september tijdens de UTV. Inclusief de 22 winnaars van elke wedstrijd mogen er 45 ruiters van het totaalklassement deelnemen aan de halve finale. De finale zal gehouden worden op 3 december tijdens Jumping Amsterdam.

Met dank aan Christel ter Horst©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie