Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 20-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 · Politie Hollands-Midden
3250 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071-545 98 00
Fax 071-545 93 26
Afkomstig van: Sjoerd van Andel
Datum: 20 juli 2000
·
Onder invloed Hillegom/Noordwijk
De politie heeft in de nacht van 19 op 20 juli tijdens controle twee personen aangetroffen die met teveel alcohol op achter het stuur zaten. In Hillegom reed een 20-jarige man uit Rijsenhout met 570 u/gl achter het stuur en in Noordwijk blies een 35-jarige man uit Hillegom 470 u/gl. De beide automobbilisten kregen een rijverbod en een proces verbaal.
Kop-staart aanrijding Leiden
Een 6-jarige jongen uit Zoetermeer klaagde gisterenmiddag, 16 juli rond 17.00 uur, over duizelingen toen de personenauto waarin hij zat op de Churchilllaan werd aangereden. De bestuurster van deze auto, een 28-jarige vrouw uit Zoetermeer, reed over de Churchilllaan in de richting van de Kennedylaan, toen zij plotseling moest remmen. Een 44-jarige man uit Rijnsburg, die achter haar reed, kon niet op tijd remmen en botste tegen de personenauto van de vrouw uit Zoetermeer. De jongen is naar het Rijnlandziekenhuis in Leiderdorp gebracht.
Jongen aangereden Leiden
Een 7-jarige jongen uit Leiden is gisterenavond, 19 juli rond 19.15 uur, op de Charley Tooropweg aangereden door een 43-jarige man uit Leiden. De jongen zat achter de glasbakken op kruising bij de Charley Tooropweg en de Mary Zeldenrustweg en stak vervolgens de weg over. De man remde voor de jongen, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De jongen is met een schaafwond en mogelijk een gekneusde rib naar het LUMC in Leiden gebracht.
Aanrijding Alphen a/d Rijn
Woensdagochtend 19 juli omstreeks elf uur heeft op de hoek H.A. Lorentzweg / A. van Leeuwenhoek een aanrijding tussen een 75-jarige man uit Leidschendam en een 69-jarige man uit Rijnsaterswoude. De man uit Rijnsaterswoude reed achter de Leidschendammer toen laatstgenoemde plotseling genoodzaakt was te remmen. Hierop reed de man uit Rijnsaterswoude achter op hem. De Leidschendammer werd met nekklachten naar het Rijnlandziekenhuis te Leiderdorp vervoerd.
Aanrijding Noorden
Woensdagmiddag 19 juli omstreeks half drie heeft op de Simon Capelweg een aanrijding plaatsgevonden tussen een 74-jarige snorfietser en een 33-jarige automobilist uit Bodegraven. Toen de snorfietser van het fietspad de rijbaan op moest rijden, zag hij hierbij de automobilist over het hoofd. Hij is bij de huisarts aan een hoofdwond en letsel aan de hand verzorgd.
Onder invloed Alphen a/d Rijn
Woensdagavond 19 juli omstreeks acht uur is een 37-jarige man uit Zevenhoven aangehouden vanwege rijden onder invloed. Hij bleek een ademalcoholgehalte te hebben van 845 ug/l, terwijl de limiet 235 ug/l is. Hij kreeg een proces-verbaal, een rijverbod van 10 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.
Onder invloed Waddinxveen
Donderdagnacht 20 juli omstreeks drie uur is een 29-jarige man uit Boskoop aangehouden vanwege rijden onder invloed. Hij bleek een ademalcoholgehalte te hebben van 630 ug/l, terwijl de limiet 235 ug/l is. Hij kreeg een proces-verbaal, een rijverbod van 7 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.
Verlaten plaats verkeersongeval Reeuwijk
Woensdagavond 19 juli, omstreeks 20.30 uur, is er een personenauto met vier inzittenden tegen een boom langs de Zoutmansweg gereden. De bestuurder haalde een andere auto in. Hierbij schampte hij links van de weg eerst langs een boom en kwam daarna tegen een andere boom tot stilstand. Verschillende getuigen zagen hoe de vier mannen de auto verlieten en wegrenden. Op hun aanwijzing kon de politie een van de inzittenden, een 19-jarige man uit Polen, aanhouden. Hij is na verhoor overgedragen aan de vreemdelingendienst. Een 15-jarige meisje uit Reeuwijk dat in de buurt fietste kreeg glassplinters in haar gezicht maar raakte daarbij niet gewond. De politie stelt een onderzoek in.
Getuigen vernielingen gezocht Bergambacht
In de nacht van 18 op 19 juli zijn in Bergambacht op grote schaal vernielingen aangericht. Dit moet vermoedelijk gebeurd zijn tussen 01.00 uur en 04.00 uur. Vanaf de Pizzeria, via de Hoofdstraat in de richting van de Tussenlanen is een spoor van vernielingen zichtbaar. Onder andere zijn plantenbakken vernield, bij een supermarkt zijn karren op de rijweg verplaatst en in de 's Heeraatsbergstraat zijn talloze autoantennes vernield. De politie zoekt naar getuigen die in deze nacht iets hebben gezien of gemerkt van deze vernielingen. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Lekkerkerk, tel: 0180-668 200.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie