Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ING koopt Aetna Financial Services en Aetna International VS

Datum nieuwsfeit: 20-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
ING Groep


Amsterdam, 20 juli 2000

Met de aankoop van Aetna Financial Services en Aetna International voltooit ING haar acquisitiestrategie in de Verenigde Staten:


- ING bereikt 1e plaats in de VS op basis van leven- en lijfrentepremies

- wordt 6e gemeten naar activa,

- krijgt het grootste broker/dealer netwerk in de VS
- wordt, gemeten naar premie-inkomen, het grootste internationale verzekeringsbedrijf in Latijns Amerika en

- het op één na grootste internationale verzekeringsbedrijf in Azië

* De acquisities van Aetna Financial Services en ReliaStar (bekendgemaakt op 1 mei jl.) zijn uitstekende aanvullingen op ING's verzekeringsactiviteiten in de VS. Gezamenlijk vormen de drie ondernemingen een buitengewoon sterk productie- en distributieplatform
(zie bijlage 1).

* Aetna Financial Services completeert ING's activiteiten ten aanzien van vermogensvorming en employee benefits in de VS met onbetwiste kwaliteiten op het gebied van pensioenproducten, lijfrente en vermogensbeheer.

* Met een totaal premie-inkomen van USD 20,2 miljard en een beheerd vermogen van USD 176 miljard in de VS (pro forma 1999, bijlage 2) verzekert ING zich van een aanzienlijke en duurzame positie op de grootste markt voor vermogensvorming ter wereld.
* Op het gebied van vermogensbeheer klimt ING wereldwijd van de 19e naar de 11e plaats.

* Met de overname van Aetna International, dat in 1999 een premie-inkomen had van USD 4,4 miljard, realiseert ING een aanzienlijke schaalvergroting in Azië/Pacific en Latijns Amerika.
* ING's wereldwijde klantenbestand groeit van ruim 30 miljoen tot 50 miljoen.

* De totale waarde van de transactie is USD 7,7 miljard, inclusief USD 2,7 miljard aan over te nemen uitstaande schulden. De overnameprijs van USD 5,0 miljard wordt voldaan in contanten en zal grotendeels intern worden gefinancierd.
* De verwachte positieve bijdrage aan de nettowinst per aandeel ING Groep is EUR 0,18 in 2001 oplopend tot circa EUR 0,70 in 2005, inclusief een bedrag aan synergiebaten van USD 200 miljoen voor belastingen.

Overname-akkoord met Aetna

ING Groep is verheugd te kunnen aankondigen dat zij overeenstemming heeft bereikt met Aetna Inc. over de overname van Aetna Financial Services en Aetna International. Aetna Healthcare en Aetna's activiteiten met betrekking tot grote pensioencontracten maken geen deel uit van de transactie. De totale waarde van de transactie is USD 7,7 miljard. Dit bedrag is inclusief USD 2,7 miljard aan uitstaande schulden die ING zal overnemen. De transactie zal naar verwachting worden afgerond rond december 2000, onder voorbehoud van goedkeuring van de toezichthouders en de aandeelhouders van Aetna Inc.

Strategische betekenis voor ING

Door Aetna Financial Services en Aetna International over te nemen, breidt ING haar klantenbestand uit van meer dan 30 miljoen (inclusief ReliaStar) tot 50 miljoen klanten wereldwijd. Het totale wereldwijde premie-inkomen stijgt van USD 27 miljard (inclusief ReliaStar) tot USD 39 miljard en het totale beheerde vermogen stijgt van USD 383 miljard (inclusief ReliaStar) tot USD 467 miljard (pro forma ultimo 1999, zie bijlage 2). Op het gebied van vermogensbeheer klimt ING wereldwijd van de 19e naar de 11e plaats.

"Met de acquisities van ReliaStar, Aetna Financial Services en Aetna International hebben wij onze strategische doelstelling bereikt om in de Amerikaanse markt een top 10 positie te behalen. Om voorop te blijven lopen in de hedendaagse financiële markten is schaalgrootte onontbeerlijk", aldus Ewald Kist, voorzitter van de Raad van Bestuur ING Groep. "De kwaliteit van de organisatie vind ik ook belangrijk. Daarom ben ik blij dat beide ondernemingen ieder in hun markten zo uitstekend presteren. Daar komt nog bij dat wij onze overkapitalisatie aan het werk zetten door deze acquisities grotendeels te financieren met ons vermogenssurplus."

Verenigde Staten - Aetna Financial Services

Met de overname van Aetna Financial Services en de onlangs aangekondigde overname van ReliaStar realiseert ING haar ambitie om een top tien positie te verwerven op de Amerikaanse levensverzekeringsmarkt. Op basis van leven- en lijfrentepremies wordt ING de grootste levensverzekeringsmaatschappij in de VS, terwijl zij gemeten naar gecombineerde statutaire activa naar de zesde plaats klimt. Door toevoeging van ReliaStar en Aetna Financial Services, realiseert ING een aanzienlijke schaalvergroting, zowel wat betreft een volledig productassortiment (bijlage 1) als wat betreft de verschillende distributiekanalen, waarbij ING het grootste broker/dealer netwerk in de VS krijgt. De drie ondernemingen vullen elkaar uitstekend aan en overlappen elkaar nauwelijks.

"De combinatie van de drie ondernemingen biedt aanzienlijke mogelijkheden. Er is binnen alle organisaties een grote bereidheid om de krachten te bundelen om gezamenlijk optimaal te kunnen profiteren van de samenwerking" zo stelt Fred Hubbell, lid Raad van Bestuur ING Groep en voorzitter ING Americas en ING Asia/Pacific. "Aetna Financial Services kan producten van ReliaStar en ING verkopen, het distributienetwerk van ING krijgt toegang tot de beleggingsfondsen van ReliaStar en Aetna Financial Services, en de broker/dealers van ING kunnen de werknemerspensioenen van Aetna Financial Services verkopen".

Met een gecombineerd premie-inkomen in de VS van USD 20,2 miljard en een beheerd vermogen in de VS van USD 176 miljard (bijlage 2), verzekert ING zich van een aanzienlijke positie op de grootste markt voor financiële dienstverlening ter wereld.

Terwijl ReliaStar de levensverzekeringsactiviteiten van ING aanvulde, completeert Aetna Financial Services ING's activiteiten ten aanzien van vermogensvorming en employee benefits in de VS met onbetwiste kwaliteiten op het gebied van pensioenproducten, lijfrente en vermogensbeheer.

Aetna Financial Services voegt circa 2.900 geregistreerde vertegenwoordigers toe aan het onafhankelijke broker/dealer-netwerk van ING in de VS. Het totale aantal vertegenwoordigers komt daarmee op meer dan 10.500 - het grootste eigen broker/dealer-netwerk in de VS. Door de acquisitie van ReliaStar breidde ING haar distributienetwerk van 3.800 onafhankelijke brokers reeds uit tot 7.800. De distributiekanalen van Aetna Financial Services bestaan voorts uit grote effectenkantoren, loondienstagenten, financiële planners en direct marketing. Door deze versterking van haar multi-distributiecapaciteit is ING in staat de klant te voorzien van een volledig productassortiment dat kan worden afgenomen via het distributiekanaal van hun keuze, inclusief Internet.

Aetna Financial Services heeft 1,7 miljoen cliënten en telt 3.400 medewerkers. Gebaseerd op Nederlandse waarderingsgrondslagen bedraagt het premie-inkomen USD 7,9 miljard. Aetna Financial Services heeft een beheerd vermogen van USD 68 miljard (ultimo 1999), waarvan USD 57 miljard wordt beheerd door Aeltus Investment Management. De operationele nettowinst van Aetna Financial Services over 1999 bedroeg USD 209 miljoen.

Azië en Latijns Amerika - Aetna International

Met haar activiteiten op het gebied van levensverzekeringen, zorgverzekeringen en pensioenproducten in een selectief aantal opkomende markten in Azië en Latijns Amerika, voegt Aetna International meer schaalgrootte toe aan de activiteiten van ING in deze landen en nieuwe platforms in veelbelovende markten waar ING tot nu toe nog niet actief was op de particuliere markt (bijlage 2). De positie van ING als onderneming met kleine en middelgrote 'greenfield'-bedrijven wordt nu opgewaardeerd tot die van een prominente partij in diverse markten.
In Azië wordt ING de op één na grootste internationale verzekeringsmaatschappij, gemeten naar premie-inkomen. In Latijns Amerika wordt ING door de overname van Aetna International het grootste internationale verzekeringsbedrijf op basis van premie-inkomen.

Aetna International heeft 17 miljoen cliënten in 16 landen. Het aantal medewerkers is 7.800. Gebaseerd op Nederlandse waarderingsgrondslagen bedraagt het premie-inkomen USD 4,4 miljard. Het beheerd vermogen van Aetna International is USD 16 miljard. Het bedrijf boekte over 1999 een operationele nettowinst van USD 184 miljoen.

Azië
Met 3,4 miljoen klanten in Azië, is Aetna International sterk vertegenwoordigd in diverse belangrijke Aziatische markten, met name in Taiwan en Maleisië. Circa 90% van de activiteiten in Azië bestaat uit levensverzekeringen. In Taiwan is Aetna International veruit de grootste buitenlandse verzekeraar met een marktaandeel van 7%, gemeten naar premie-inkomen. In combinatie met Aetna International wordt ING de vierde levensverzekeraar in Taiwan. In Maleisië is Aetna International, gemeten naar premie-inkomen, de vijfde levensverzekeringsmaatschappij met een marktaandeel van 10%. Het snelgroeiende levensverzekeringsbedrijf van Aetna International in Hongkong staat momenteel, gemeten naar premie-inkomen, op de vijfde plaats. Aetna International is bovendien actief in Indonesië, China, Japan, de Filippijnen en Thailand. ING heeft een sterke positie op de particuliere markt in Australië en is voorts actief in Japan en Zuid-Korea. Daarnaast heeft ING kleinere verzekeringsbedrijven in Indonesië, Hongkong en de Filippijnen. Onlangs heeft ING een vergunning verkregen voor een levensverzekeringsbedrijf in China.
Latijns Amerika
Aetna International heeft in Latijns Amerika 13,6 miljoen klanten. Het verzekeringsbedrijf in Chili - Aetna International's vlaggenschip in de regio - geeft ING de benodigde schaalgrootte in deze markt voor levensverzekeringen. In Chili wordt ING de één na grootste levensverzekeraar op basis van premie-inkomen en de grootste op het gebied van collectief leven. De overname van Aetna International betekent voor ING een grote sprong voorwaarts in Brazilië. Sul América Aetna, een joint venture met de lokale verzekeringsmaatschappij Grupo Sul América, is op basis van premie-inkomen de grootste zorgverzekeraar in Brazilië met een marktaandeel van 40% en de tweede levensverzekeraar met een marktaandeel van 10%. In Argentinië wordt ING's krachtige positie op het gebied van levensverzekeringen verder versterkt door de toevoeging van de activiteiten van Aetna International. Hierdoor stijgt ING naar de tweede plaats in de Argentijnse levenmarkt. Aetna International is bovendien actief in Mexico, Peru en Colombia. Naast aanbieder van levensverzekeringen in Chili en Argentinië, is ING marktleider in Mexico op het gebied van financiële dienstverlening (levensverzekeringen, pensioenen, bancassurance).

Integratie en managementbenoemingen

ING, Aetna Financial Services en ReliaStar zijn bedrijven die elkaar goed aanvullen met weinig overlap in hun productassortiment. Dat de bedrijven strategisch zo goed bij elkaar passen, vergemakkelijkt het integratieproces. ING heeft haar levensverzekeringsactiviteiten in de Verenigde Staten met succes geïntegreerd van een reeks zelfstandig opererende ondernemingen tot een samenhangende groep van gespecialiseerde productie- en distributieplatforms. Zowel Aetna Financial Services als ReliaStar zullen in dit bedrijfsmodel worden geïntegreerd. Aetna Financial Services en Aetna International zullen deel gaan uitmaken van de bestuurlijke centra ING Americas (activiteiten in de VS en Latijns Amerika) en ING Asia/Pacific (activiteiten in Azië). Op de middellange termijn zal Aetna's merknaam worden gehandhaafd, maar geleidelijk zal deze worden vervangen door de merknaam ING. De activiteiten van Aetna Financial Services op het gebied van werknemerspensioenen (401(k), 403(b) en 457) zullen worden geleid als een afzonderlijk bedrijfsonderdeel. De lijfrente- en de broker/dealer-activiteiten van Aetna Financial Services zullen worden geïntegreerd met die van ING.

Tom McInerney en John Kim, leidinggevenden binnen Aetna Financial Services, zullen toetreden tot het management van het Amerikaanse bedrijf van ING. Zij zullen topfuncties gaan bekleden in respectievelijk US Worksite and Financial Services en US Asset Management. Patrick Poon, die momenteel deel uitmaakt van de bedrijfsleiding van Aetna International, zal toetreden tot het management van ING in Azië/Pacific.

Details van de transactie

ING betaalt USD 5,0 miljard in contanten voor Aetna Financial Services en Aetna International en neemt daarnaast uitstaande schulden over ter waarde van USD 2,7 miljard.

De totale waarde van de transactie komt daarmee op USD 7,7 miljard. De betaling zal volledig in contanten plaatsvinden. De transactie zal grotendeels intern worden gefinancierd en zal naar verwachting in december 2000 worden afgerond.

De goodwill bedraagt USD 5,3 miljard. De verwachte positieve bijdrage aan de nettowinst per aandeel van ING Groep is EUR 0,18 in 2001 oplopend tot circa EUR 0,70 in 2005, inclusief een bedrag aan synergiebaten van USD 200 miljoen voor belastingen.

Op basis van de verwachte winst voor het lopende boekjaar is de koers/winstverhouding van de transactie 17,8. De koers/boekwaardeverhouding van de transactie is 3,2 volgens Nederlandse waarderingsgrondslagen en 2,4 volgens Amerikaanse waarderingsgrondslagen.

Voor deze transactie is goedkeuring vereist van de toezichthouders en van de aandeelhouders van Aetna.

Deze mededeling houdt geen aanbod in door ING Groep N.V. van ING Groep N.V. effecten.

Voor meer informatie:
ING Americas: www.ingamericas.com
Aetna: www.aetna.comIn deze publicatie zijn uitspraken over verwachtingen omtrent toekomstige gebeurtenissen opgenomen. Deze verwachtingen zijn gebaseerd op de huidige inzichten en veronderstellingen van het management met betrekking tot bekende en onbekende risico's en onzekerheden die tot gevolg kunnen hebben dat feitelijke resultaten, prestaties of andere omstandigheden in meer dan geringe mate kunnen afwijken van de verwachtingen zoals die tot uitdrukking komen of worden geïmpliceerd door zulke uitspraken. De werkelijke resultaten kunnen in meer dan geringe mate afwijken van deze inzichten als gevolg van, maar niet beperkt tot, (i) de algemene economische omstandigheden, inclusief die in de voor ING belangrijke markten (ii) de resultaten op de financiële en /of opkomende markten (iii) frequentie en ernst van verzekerde schadegevallen (iv) sterfte-, invaliditeits- en ziektecijfers en ontwikkelingen hierin (v) mate van verval in portefeuille (vi) het rentepeil (vii) de valutakoersen, inclusief de Euro- U.S. dollar wisselkoers (viii) toenemende concurrentie (ix) wijzigingen in wet- en regelgeving, inclusief t.a.v. de monetaire convergentie en de Europese Monetaire Unie (x) wijzigingen in het beleid van centrale banken en/ of buitenlandse overheden en (xi) algemene concurrentiefactoren, meer in het algemeen op mondiaal, regionaal en/of nationaal niveau.


- Aetna will be filing a proxy statement and other relevant documents concerning the merger with the United States Securities and Exchange Commission (the "SEC"). WE URGE INVESTORS TO READ THE PROXY STATEMENT AND ANY OTHER RELEVANT DOCUMENTS TO BE FILED WITH THE SEC, BECAUSE THEY CONTAIN IMPORTANT INFORMATION. Investors will be able to obtain the documents free of charge at the SEC's website, www.sec.gov. In addition, documents filed with the SEC by Aetna will be available free of charge from the Secretary of Aetna Inc. at 151 Farmington Avenue, Hartford, CT 06156 (860-273-8340). Documents filed with the SEC by ING will be available free of charge from the Investor Relations Department, Strawinskylaan 2631, 1077 ZZ Amsterdam, P.O. Box 810,1000 AV Amsterdam, the Netherlands 31-20-541-5462.

PLEASE READ THE PROXY STATEMENT CAREFULLY BEFORE MAKING A DECISION CONCERNING THE MERGER.

Aetna and its board of directors will be soliciting proxies from Aetna stockholders in favor of the merger. You can obtain more information about Aetna's directors and officers and their beneficial interests in Aetna's common stock from the SEC's website, www.sec.gov, and Aetna's website, www.aetna.com.


Bijlage 1. Marktposities in de Verenigde Staten, 1999 TOP

ING US ING US +
ReliaStar* ING US +
ReliaStar* +
Aetna Financial Services
Premie-inkomen
Leven en lijfrente #19 #8 #1
Ranglijst op basis van
nieuwe productie
Universal life #6 #3 #3
Variable Universal life #16 #10 #10
Variabele lijfrente #12 #12 #3
Vaste lijfrente #14 #7 #5
Herverzekering #5 #5 #5
Pensioenen - - #5
Distributie
Broker/dealers #5 #2 #1

Bijlage 2. Premie-inkomen en beheerd vermogen TOP

Premie-inkomen, pro forma 1999 in mrd. USD
ING ReliaStar* Aetna Financial Services
and Aetna International Gecombineerd
Noord- en Zuid-Amerika 10,0 4,1 10,7 24,8

- Verenigde Staten 8,2 4,1 7,9 20,2
Azië/Pacific 3,9 - 1,6 5,5
Europa 8,6 - - 8,6
Totaal 22,5 4,1 12,3 38,9

Beheerd vermogen, pro forma 1999 in mrd. USD
Noord- en Zuid-Amerika 84 36 79 199

- Verenigde Staten 72 36 68 176
Azië/Pacific 24 - 5 29
Europa 239 - - 239
Totaal 347 36 84 467


* Acquisitie-overeenkomst bekendgemaakt op 1 mei 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...