Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Vecht & Venen

Datum nieuwsfeit: 20-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-07-2000

Politiebericht Utrecht: district Vecht & Venen, 09.05 uu
Op één haar na niet onder de trein

KOCKENGEN Op woensdag 19 juli, omstreeks 10.40 uur, stond een 70-jarige vrouw uit Amsterdam op de Laag Nieuwkoop te wachten voor de knipperende lichten bij een onbewaakte spoorwegovergang.

Toen de trein komende vanuit Breukelen gepasseerd was, trok de vrouw op teneinde de spoorwegovergang over te rijden. Toen de auto zich met zijn voorzijde bijna op de rails bevond, zag de vrouw plotseling vanaf de andere kant (vanuit Woerden) een trein naderen. De trein raakte de auto aan de rechtervoorzijde, maar de vrouw had het geluk dat de auto niet werd meegesleurd. De auto raakte aan de rechter voorzijde beschadigd.

De zeer geschrokken vrouw is gestopt en heeft heel even met een 34-jarige mannelijke getuige uit Oostzaan gesproken en meldde hem dat ze onderweg was naar Haastrecht. Daarna is de vrouw doorgereden. De vrouw is later door politiemensen van Hollands Midden in Haastrecht gecontroleerd en haar gegevens zijn genoteerd. De gegevens van de vrouw zijn doorgegeven aan de Spoorwegpolitie. De trein liep als gevolg van de aanrijding lichte schade op.

Duikongeval

VINKEVEEN Op dinsdag 18 juli, omstreeks 20.30 uur, waren een 46-jarige vrouw uit Aerdenhout en een 45-jarige man uit Hoofddorp aan het duiken bij de Baambrugge Zuwe. De vrouw dook onder begeleiding van de instructeur naar 13 meter.

Nadat zij terug was gegaan naar 8 meter diepte kreeg zij water naar binnen. Middels de standaardprocedure is zij met instructeur weer naar het oppervlak gegaan. Direct werd de GG en GD en de politie gewaarschuwd.

De vrouw is per ambulance naar het AMC vervoerd en aldaar opgenomen. Daar de vrouw water in haar longen heeft gekregen, zal ze zeker nog drie à vier dagen in het ziekenhuis moeten verblijven daar er kans is op een longontsteking.

Auto in de sloot

NIEUWERSLUIS Op woensdag 19 juli, omstreeks 23.10 uur, raakte op de Rijksstraatweg een 36-jarige automobilist uit Beek en Donk van de weg en reed een sloot in. Hierbij raakte hij niet gewond.

De ter plaatse gekomen politiemensen roken dat de man kennelijk enige alcoholhoudende drank had genuttigd. Bij de blaastest blies de man een A, hetgeen betekent dat hij teveel had gedronken. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Op het politiebureau blies de man 585 ug/l (1,5 promille). Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Kopstaart aanrijding

BREUKELEN Op woensdag 19 juli, omstreeks 08.15 uur, reed een 21-jarige automobiliste uit Mijdrecht op de rotonde van de Straatweg, komende vanuit de richting van de Breukelerbrug en gaande in de richting van Maarssen.

Zij verleende voorrang aan een fietser en remde daartoe af. Een achter haar rijdende 29-jarige automobilist uit Alphen aan de Rijn kon niet meer op tijd remmen en reed tegen de achterzijde van de auto van de vrouw.

De vrouw klaagde over pijn in haar nek en is per ambulance ter controle naar het AMC vervoerd. De man liep geen letsel op.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie