Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Joint venture NOB en Interxion: koppeling TV en internet

Datum nieuwsfeit: 20-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
P E R S B E R I C H T

JOINT VENTURE NOB EN INTERXION
Nieuwe media gateway koppelt televisie en het internet
Hilversum/Amsterdam, 20 juli 2000 – Het NOB (Nederlands Omroepproduktie Bedrijf) en InterXion Holding NV kondigen vandaag het voornemen aan een joint venture op te richten. Deze joint venture wordt gevestigd op het Media Park in Hilversum en zal geavanceerde data center diensten gaan leveren. Naast deze joint venture willen beide partijen door heel Europa facilitaire diensten leveren. Met deze diensten kan de media-industrie audio- en videocontent via het Internet ontwikkelen en verspreiden. Deze joint venture is de eerste strategische samenwerking van het NOB met een Internet exchange center ™ ("IEC") en heeft als doel om traditionele en nieuwe media aan elkaar te verbinden. De financiële details van de overeenkomst zijn niet bekend gemaakt.

Het Internet ontwikkelt zich snel tot het nieuwe medium voor het verspreiden van audio- en videocontent. De NOB/InterXion samenwerking wil de media-industrie voorzien van oplossingen om aan de groeiende vraag naar distributie via Internet te voldoen. Het NOB en InterXion zullen producten en diensten ontwikkelen om hosting, opslag, ontwikkeling en distributie van nieuwe content voor Europese content providers aan consumenten mogelijk te maken.

Het NOB is een van de grootste Europese omroepproductiebedrijven met een lange reputatie op het gebied van traditionele audiovisuele media. Het NOB verzorgt onder meer registratie, opslag en archivering van content, en transmissie via kabel TV, ether en het Internet. InterXion is toonaangevend in het ontwikkelen, bouwen en beheren van onafhankelijke Internet exchange centers (IECs) door heel Europa en richt zich op het voortdurend verbeteren van de Europese internetinfrastructuur. InterXion levert connectivity solutions aan een compleet scala van internetbedrijven die hierdoor hun kernactiviteiten efficiënter en effectiever kunnen uitvoeren. De joint venture houdt onder meer in dat een omvangrijk Internet exchange center (IEC) met managed connectivity en secure housing oplossingen zal worden gebouwd op het Media Park van het NOB. In eerste instantie heeft het IEC een omvang van 1500 vierkante meter .

"Wij gaan er van uit dat distributie van audio en video via het Internet zich in de komende jaren sterk gaat ontwikkelen” zegt Bart van den Dries, oprichter en CEO van InterXion. “Dit geldt zeker voor de huidige omroepbedrijven maar ook voor nieuwe creatieve toepassingen waarmee mensen met elkaar zullen communiceren en boodschappen overbrengen met behulp van video- en audiotechnologie. De mogelijkheden zijn onuitputtelijk, en we staan nog maar aan het begin.”

“Deze joint venture is belangrijk voor het koppelen van Internet bedrijven en audiovisuele content providers in Europa ”, zegt Marius Jonkhart,statutair bestuurder van het NOB. “Met een media gateway kunnen we onze klanten directe toegang tot nieuwe distributiekanalen bieden zoals breedband Internet, mobiele apparatuur maar ook de bestaande TV-distributiemedia. Bovendien bieden wij hen de mogelijkheid om op efficiënte wijze over te gaan tot verschillende distributiemethoden en media-uitingen.”

Over InterXion:
InterXion (hoofdkantoor in Amsterdam) is toonaangevend in de ontwikkeling en het beheer van een groeiend aantal onafhankelijke Internet exchange centers ™ (IECs) in Europa. Alle Internet exchange centers van InterXion zijn verbonden met de belangrijkste nationale en internationale telecom carriers en met verschillende Europese Internet exchanges. InterXion specialiseert zich in het bouwen, ontwerpen en het voortdurend verbeteren van de Europese internetstructuur. Hiermee voorziet InterXion in managed connectivity oplossingen die klanten ondersteunen in het effectief en efficiënt uitvoeren van hun kernactiviteiten.
InterXion levert equipment co-locatie services en andere diensten met toegevoegde waarde, speciaal ontworpen voor de specifieke behoeften van geavanceerde netwerken zoals interconnectie tussen klanten, installatie van materiaal, beheer en onderhoud, telecomdiensten en news en caching services. InterXion heeft op dit moment Internet Exchange Centers in Amsterdam, Frankfurt, London, Parijs en Wenen en opent binnenkort IEC's in Brussel, Kopenhagen, Düsseldorf, Madrid en Stockholm.
Voor meer informatie: www.interxion.com

Over het NOB:
Het Nederlands Omroepproduktie Bedrijf (NOB) is met ruim 2200 medewerkers en een omzet van 550 miljoen gulden één van de grotere zelfstandige technische dienstverleners in de Europese audiovisuele markt. Het NOB levert alles wat nodig is voor het, in studio's of op locatie, maken van televisie- en radioprogramma's, AV-producties, multimedia en on line diensten - inclusief een volledig gedigitaliseerde datacommunicatie-infrastructuur. Daarnaast verzorgt het NOB alle dagelijkse uitzendingen van Nederland 1, 2 en 3 en van Radio 1 tot en met 5, alsmede die van de zenders BVN, Canal+, FOX, Kindernet, TMF, SBS6 en Net 5.

De nieuwe activiteiten die het NOB ontwikkelt lopen uiteen van volledig geautomatiseerde productieomgevingen tot interactieve ontsluiting van AV-databases en andere diensten voor professionele en particuliere gebruikers. Klanten in binnen- en buitenland zijn: publieke en commerciële omroepen, onafhankelijke producenten, televisie- en radiostations, het bedrijfsleven en overheden. De activiteiten van het NOB worden met name georganiseerd vanuit het uitstekend geoutilleerde Media Park in Hilversum, maar ook vanuit dochterondernemingen in binnen- en buitenland.

Voor meer informatie:

InterXion
Gerard Brikkenaar van Dijk
Telefoon: + 31 (0)20 880 7677
e-mail: (corpcomm@interxion.com)

NOB
Erik Klap of Simone Lensink
Telefoon: + 31 (0)35 677 5223
e-mail: (erik.klap@nob.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie