Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Staatsloterij spoort Jackpot-winnaar op

Datum nieuwsfeit: 20-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

STAATSLOTERIJ

Bericht Staatsloterij Jackpot-winnaar

Persbericht
Den Haag, 20 juli 2000

Jackpot van f 7,9 miljoen over het hoofd gezien bij uitbetalen 'eigen geldje'

Staatsloterij spoort Jackpot-winnaar op

De Staatsloterij is er gisteravond in geslaagd de winnaar van de Jackpot van de trekking van 20 juni 2000 op te sporen om alsnog de prijs van fl. 7.980.377,- uit te kunnen keren. De eigenaar van het lot incasseerde bij een verkooppunt ruim drie weken geleden alleen de prijs van fl. 25,- op het eindcijfer 7. De Jackpot die op hetzelfde lotnummer was gevallen, werd daarbij over het hoofd gezien. Toen de Staatsloterij na drie weken nog altijd niets had vernomen van de Jackpotwinnaar, werd tijdens de controle van de ingeleverde loten bij de Staatsloterij de 'kapitale' vergissing met lot BP 09 09 27 duidelijk. Dit gaf meteen een antwoord op de vraag waarom de Jackpotwinnaar zich nog niet bij de Staatsloterij had gemeld. De directie van de Staatsloterij heeft toen besloten om een onderzoek te starten om te bekijken of de oorspronkelijke eigenaar alsnog kon worden achterhaald.

Deelnemers aan de Staatsloterij zijn zelf verantwoordelijk voor het vaststellen van het gewonnen geldbedrag. Gezien het unieke karakter van deze 'kapitale' vergissing is hier door de Staatsloterij een uitzondering gemaakt. Doordat het lot was ingeleverd bij een kleinschalig verkooppunt in een zeer kleine gemeente werd de kans op het vinden van de winnaar aanzienlijk vergroot. In het onderzoek is zorgvuldig te werk gegaan en is de privacy van de mogelijke winnaar(s) en het verkooppunt voorop gesteld. Door de Staatsloterij zijn hiervoor vele tienduizenden loten onderzocht, is een sporenonderzoek op het winnende lot verricht en is uitvoerig onderzoek gedaan bij het verkooppunt. Woensdagavond kon op basis van de bevindingen onomstotelijk door de Staatsloterij worden vastgesteld wie de eigenaar van het winnende lot was. Daarom is besloten vanochtend de prijs alsnog aan de compleet verraste winnaar uit te keren.

Sinds de introductie van de Jackpot in 1994, is de gevallen Jackpot altijd uitgekeerd. Naast de officiële trekkingslijst die bij alle verkooppunten ter inzage ligt, wordt de uitslag van de trekking bekendgemaakt via diverse dagbladen, Teletekst, de StaatsloterijShow, Internet en een 0900-nummer. Deelnemers die via bank of giro meespelen krijgen automatisch de prijs op hun rekening bijgeschreven.

In de trekking van 18 juli 2000 (929e Staatsloterij) is de Jackpot (ter waarde van ruim fl.3,7 miljoen) opnieuw gevallen. Het totale prijzenbedrag van deze trekking bedraagt ruim 60 miljoen gulden.

Voor verdere informatie: Anne de Lange, voorlichter van de Stichting Exploitatie Nederlandse Staatsloterij (SENS). Hij is telefonisch bereikbaar via 070- 30 21 604 (kantoor), 06-65 15 2770 (semafoon) of 030-2720352 (thuis).

20 jul 00 11:11

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie