Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Grontmij maakt plan voor ernstig verontreinigd Lake Tai Hu

Datum nieuwsfeit: 20-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Grontmij

PERSBERICHT

Datum: 20-07-2000

Grontmij maakt plan voor ernstig verontreinigd Lake Tai Hu

Lake Tai Hu, gelegen aan de Yangtze Delta, ten westen van de stad Shanghai, is met een omvang van 2400 km2 een van de grootste zoetwatermeren in de Volksrepubliek China. Het water, ter grootte van het IJsselmeergebied, is zodanig vervuild dat het een bedreiging vormt voor de volksgezondheid.
Tai Hu (Hu = Meer) is een belangrijke boezem voor de opvang van overtollig water, een irrigatiebron voor de landbouw en van levensbelang voor de visserij en het toerisme. De zware vervuiling is een belemmering voor de verdere economische ontwikkeling van de regio. Zo

Van de Chinese regering en het Nederlands Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Grontmij de opdracht gekregen een masterplan op te stellen. Het oogmerk is de aard en omvang van de verontreinigingen in kaart te brengen en strategische maatregelen uit te werken om de vervuiling een halt toe te roepen. Met de opdracht is een bedrag gemoeid van 6,3 miljoen gulden. Het projectvoorstel moet in 2002 zijn afgerond.

De projectorganisatie is in handen van Grontmij. IHE te Delft is partner in het onderzoek naar de verontreinigingsbronnen, het aquatisch milieu en de waterkwaliteit. Dit instituut, voortkomend uit de TU Delft heeft de afgelopen jaren enkele honderden Chinese ingenieurs opgeleid in de genoemde vakgebieden. In China werkt Grontmij samen met het SEPA (State Environmental Planning Commission). Het masterplan wordt bovendien begeleid door de

De Bilt, 20 juli 2000

Reacties kunt u sturen naar Jan Ruhof


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie