Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ahold dochter U.S. Foodservice neemt GFG over

Datum nieuwsfeit: 20-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ahold overname in US food service sector

Ahold dochter U.S. Foodservice neemt GFG over

Marktleider in Noord- en Zuid-Dakota en Noord-Minnesota met NLG 240 miljoen omzet

Zaandam, 20 juli 2000 ? Ahold heeft bekendgemaakt dat haar Amerikaanse dochter U.S. Foodservice het bedrijf GFG Foodservice overneemt. GFG Foodservice is marktleider in Noord- en Zuid-Dakota alsmede Noord-Minnesota. Restaurants, scholen, universiteiten en gezondheidsinstellingen betrekken hun benodigdheden op het gebied van voeding van GFG. De omzet van GFG bedraagt ongeveer NLG 240 miljoen. Het winstgevende bedrijf is gevestigd in Grand Forks, Noord-Dakota. Ahold neemt alle aandelen van GFG over alsmede de vastgoedbezittingen. GFG heeft ondermeer drie gespecialiseerde grote distributiecentra in het marktgebied van waaruit zowel food als non-food wordt geleverd aan momenteel 4300 klanten.

Commentaar Jim Miller, President en CEO, U.S. Foodservice ?Dit is onze eerste overname sinds we deel uitmaken van Ahold,? zegt Jim Miller, President en CEO van U.S. Foodservice. ?We kennen GFG al geruime tijd. Het bedrijf heeft een voortreffelijke reputatie en uitstekend management dat goed in staat zal zijn om de schaalvoordelen en nieuwe diensten en producten te benutten. Er zitten aanzienlijke groeimogelijkheden bij GFG en gezamenlijk zullen we deze realiseren.?

Commentaar Jim Kennelly, eigenaar GFG Foodservice
?Door de verkoop van ons bedrijf aan U.S. Foodservice krijgen we de beschikking over nieuwe kennis, schaalgrootte-voordelen en nieuwe diensten en producten waarmee we onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn. De consolidatie in onze sector verloopt in hoog tempo. Door deze transactie blijven we optimaal concurrerend en scheppen we de mogelijkheden voor aanzienlijke verdere groei.?
U.S. Foodservice
U.S. Foodservice is in april jl. overgenomen door Ahold. U.S. Foodservice is in grootte de tweede foodservice onderneming in de Verenigde Staten met landelijke dekking en op jaarbasis een omzet van ongeveer NLG 16 miljard. U.S. Foodservice beschikt over 40 distributie- en marketing centra van waaruit 130.000 institutionele klanten worden bediend, waaronder restaurantketens, hotels, gezondheidsinstellingen, cafetaria?s en scholen.

Ahold in de Verenigde Staten
Naast U.S. Foodservice is Ahold in de Verenigde Staten eigenaar van vijf supermarkt-ondernemingen met meer dan 1000 grote supermarkten: Stop & Shop, Giant-Landover,
Giant-Carlisle, Tops en BI-LO. Op jaarbasis heeft Ahold in de Verenigde Staten een omzet, inclusief U.S. Foodservice, van ca. NLG 60 miljard. Buiten de Verenigde Staten en Nederland heeft Ahold activiteiten in Overig-Europa, Latijns-Amerika en Azië met op jaarbasis een omzet van ca. NLG 100 miljard.
Ahold Public Relations: 075-659.56.65.
Mobiel: Hans Gobes: 06-55.82.22.98.

Persberichten van Ahold kunnen informatie bevatten met betrekking tot toekomstige ontwikkelingen.
De uiteindelijke resultaten van de onderneming kunnen verschillen van de voorbeschouwende verklaringen,
omdat ze beïnvloed kunnen worden door factoren, die buiten de controle van de onderneming vallen.

Albert Heijnweg 1, Zaandam Postbus 3050, 1500 HB Zaandam
Tel.: +31 (0)75 659 5720 Fax: +31 (0)75 659 8302

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie