Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Akkoord over onderzoek naar havenplannen in Wijkermeerpolder

Datum nieuwsfeit: 20-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-HollandWeek 29


PERSBERICHT, woensdag 19 juli 2000

Provincie en gemeenten ondertekenen overeenkomst over onderzoek haven in de Wijkermeerpolder

Op woensdag 19 juli hebben bestuurders van de provincie Noord-Holland en de gemeenten Zaanstad en Beverwijk een Bestuursovereenkomst ondertekend over de Wijkermeerpolder. In deze Bestuursovereenkomst is afgesproken onderzoek te verrichten naar de economische vooronderstellingen, monitoring van de milieuaspecten, de financiele haalbaarheid en de inpassing van de Stelling van Amsterdam rond de havenplannen in dit gebied. Dit onderzoek zal naar verwachting begin 2001 gereed zijn.

Eind 1998 hebben Provinciale Staten het streekplan Kennermerland vastgesteld. In dat streekplan is een deel van de Wijkermeerpolder aangewezen als haven. Uiterlijk eind 2001 zullen Provinciale Staten bezien of de economische vooronderstellingen waarop de keuze voor een bedrijventerrein is gebaseerd, nog steeds gelden. Dit ijkmoment is onder meer bedoeld tegemoet te komen aan de maatschappelijke discussie over de Wijkermeerpolder.

De Beverwijkse gemeenteraad heeft eerder dit jaar ingestemd met de Bestuursovereenkomst. Op 13 juli 2000 is gemeenteraad van Zaanstad akkoord gegaan met een enigszins gewijzigde Bestuursovereenkomst. Op 19 juli 2000 vond de ondertekening plaats. De ondertekenaars zijn: de heer H.M. Meijdam, gedeputeerde ruimtelijke ordening, mevrouw M. Horselenberg, wethouder stadsontwikkeling van de gemeente Zaanstad en de heer F.H.J. Koster, wethouder ruimtelijke ordening van de gemeente Beverwijk.


* Inlichtingen: Elizabeth van den Kerkhoff, tel. (023) 514 33 39

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie