Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Veelzijdige Rover 75 Estate komt medio 2001

Datum nieuwsfeit: 20-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Carros

Veelzijdige Rover 75 Estate komt medio 2001

Topmodel nestelt zich op derde plaats in luxe segment

(20 juli 2000)

De Rover 75 sedan krijgt reeds volgend jaar gezelschap van een stijlvolle Estate-versie. Hiermee krijgt het succes van de Rover 75 sedan een even praktisch als stijlvol vervolg. De nieuwe Rover 75 Estate zal een laadvolume bieden van ongeveer 1.500 liter en wordt ongekend veelzijdig.

De bagageruimte beschikt over een dubbele laadvioer en diverse bagagenetten en bevestigingshaken. Kenmerkend voor de Rover 75 Estate wordt echter de apart te openen achterruit. Een afdekhoes voor de bagageruimte is standaard, net als de neerklapbare achterbankleuning in de verhouding 60:40. De Rover 75 Estate biedt straks keuze uit drie uitrustingsniveaus en vier motoren: een 1,8 liter viercilinder, een 2.0 en 2.5 V6 en een 2,0 liter CDT common rail diesel. Affiankelijk van de uitrusting zijn deze krachtbronnen allemaal leverbaar met een vijfiraps automaat. De 75 Estate wordt Rover's eerste nieuwe model na de overname door Phoenix. Chief Executive Kevin Howe: "Het volledig nieuw ontwikkelde onderstel van de Rover 75 is toonaangevend in zijn klasse en biedt veel potentieel voor andere modellen, zoals de nieuwe Estate."

Derde plaats
Over het succes in Nederland hoeft de nieuwe Rover-topman zich in elk geval geen zorgen te maken. In de eerste vijf maanden van dit jaar werden bijna twaalthonderd Rover's 75 op kenteken gezet. Met dit aantal veroverde de Rover 75 met stip de derde plaats in het luxury segment. Vooral de uitvoeringen met de 2,0 liter CDT common rail diesel zijn populair, gevolgd door de 2.0 V6, de 1.8 en de 2.5

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie