Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ISV-rapport officieel aan gedeputeerde Meijdam overhandigd

Datum nieuwsfeit: 20-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

ISV-rapport officieel aan gedeputeerde Meijdam overhandigd

betreft: week: week 30

Vorige week donderdag, 20 juli, heeft wethouder Waltmann officieel het Ontwikkelingsprogramma Stedelijke Vernieuwing aan gedeputeerde Meijdam overhandigd. Het programma is de basis om in aanmerking te komen voor het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (ISV) dat de provincie binnenkort verdeeld.

In dit programma is te lezen wat de gemeente van plan is om van Den Helder een prettige woon- en leefstad te maken. Er wordt onder andere aandacht besteed aan wijkgericht werken, hoe de positie van de binnenstad versterkt kan worden en hoe de economische concurrentiepositie van Den Helder verbeterd kan worden. Maar in het programma staat ook op welke manier het plezieriger wonen wordt in een aantal buurten, bijvoorbeeld in Nieuw Den Helder-centrum en de Van Galenbuurt.

Behalve een uitleg van wethouder Waltmann wat wij allemaal van plan zijn, heeft de gedeputeerde ook een kijkje genomen in Nieuw Den Helder-centrum en de Van Galenbuurt. Gedeputeerde Meijdam was zeer positief over het ingediende programma. Hoeveel subsidie Den Helder krijgt, kon hij nog niet zeggen. Daarvoor moet het programma, net als dat van de andere gemeenten, eerst goed bekeken worden. In het najaar denkt de provincie te weten hoe de subsidieverdeling voor de gemeenten in Noord-Holland zal zijn.

laaste verandering: juli 25, 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie