Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeenteberichten Rijswijk

Datum nieuwsfeit: 20-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rijswijk


Gemeenteberichten

20 juli 2000


* Nieuw asfalt op deel Lindelaan

* Gebruiksvergunningen Brandweer

* Wet Milieubeheer (AmvB)

* Bekendmaking van B en W besluiten

* Wet op de Ruimtelijke Ordening

* Bouwaanvraag

* Bouwaanvragen/-meldingen

Nieuw asfalt op deel Lindelaan

In de tweede helft van augustus wordt het deel van de Lindelaan tussen de Haagweg en de Paulus Potterlaan van nieuw asfalt voorzien. Om zo snel mogelijk te kunnen werken moet dit deel van de Lindelaan in week
34 (maandag 21 t/m zondag 27 augustus) gedurende 48 uur voor doorgaand verkeer worden afgesloten. De exacte data en verdere bijzonderheden worden begin augustus bekendgemaakt, onder meer in een brief aan de omwonenden.
Voor het auto- en busverkeer zal gedurende de afsluiting een omleidingsroute van kracht zijn die met borden wordt aangegeven. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik blijven maken van de Lindelaan. Als u op dit deel van de Lindelan woont en in de aangegeven periode afwezig bent (bijvoorbeeld wegens vakantie) raden wij u aan om uw auto tijdig elders te parkeren om ieder risico van beschadiging tijdens werkzaamheden uit te sluiten.

Gebruiksvergunningen Brandweer

Met ingang van vrijdag 21 juli 2000 lilggen de volgende gebruiksvergunningen gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij de brandweer, afdeling preventie, Jacob an Offwegenlaan 55 (iedere werkdag geopend van 09.00 uur tot 10.30 uur):

* Bogaardplein, Konmar B.V.;

* Sir Winston Churchilllaan 297, NEA Transportonderzoek en
-opleiding B.V.;

* De Bruyn Kopsstraat 10, Drukkerij Stimuka B.V.;
* Polakweg 23, Preahep Opleidingen B.V.;

* Admiraal Helfrichsingel 20, Oprit-Brugschool;
* Polakweg 26, Alcatel Telecom Nederland B.V.;
* Wethouder Fischerplantsoen 40, Kindercentrum In de Wolken;
* Steenvoordelaan 265, Marca Mode;

* Burgemeester Elsenlaan 325 en 329 Mn Services.
Bij afgifte van de gebruiksvergunningen gaat het om de controle op het brandveilig gebruik van een bouwwerk. Iedere belanghebbende is gedurende de termijn van terinzagelegging gerechtigd tegen een gebruiksvergunning bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk.
Wet Milieubeheer (AmvB)

Burgemeester en Wethouders maken bekend, dat in de periode 1 januari tot en met 30 juni 2000 voor de volgende percelen een kennisgeving als bedoeld in artikel 8.41, eerste lid, van de Wet Milieubeheer is ingediend:

Besluit detailhandel
Hendrik Ravensteijnplein 35, Cobbenhagenstraat 6; Besluit Horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer: Huis te Landelaan 3, van Rijnweg ongenummerd;
Besluit herstel, inrichting voor motorvoertuigen milieubeheer: Treubstraat 9k;
Besluit opslag goederen milieubeheer:
Treubstraat 7a, Treubstraat 7d, Treubstraat 9a, Treubstraat 9d; Besluit opslag propaan milieubeheer:
Prinses Beatrixlaan ongenummerd;
Besluit propaan in bouw milieubeheer:
Prinses Beatrixlaan ongenummerd, Lange Kleiweg; Besluit tuinbouw bedrijven met bedekte teelt milieubeheer: Sionsweg 34;
Besluit woon- en verblijfsgebouwen:
Regenbooglaan 1a, Trompetstraat 5, Polakweg 15h, Visseringslaan 20, Lange Kleiweg, Laan van Hoornwijck 102.

Inlichtingen voer de kennisgevingen kunt u telefonisch inwinnen bij de afdeling Vergunningen en Handhaving van de dienst Grondgebiedzaken, via telefoonnummer 070-3959870.

Bekendmaking van B en W besluiten

Burgemeester en wethouders van Rijswijk delen mede dat zij in hun vergadering van 11 juli 2000 hebben besloten tot:
* Vaststelling van een Bijzonder Mandaatbesluit inzake de beslissingsbevoegdheid gedurende het zomerreces, geldend van 17 juli t/m 15 augustus 2000.

Beovengenoemd besluit is op 14 juli 2000 opgenomen in de losbladige verordeningenverzameling; deze verzameling is kosteloos in te zien bij Communicatie in het stadhuis, Generaal Spoorlaan 2, alhier. Communicatie, alwaar ook een afschrift van het besluit tegen betaling verkrijgbaar is, is geopende van maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 14.00 uur.

Wet op de Ruimtelijke Ordening

De burgemeester van de gemeente brengt ter openbare kennis dat door KPN Mobiel Nederland B.V. een aanvraag om een vrijstelling van het bestemmingsplan is ingediend voor het tijdelijk plaatsen van een gsm-antenne met apparatuur op het perceel plaatselijk bekend J.van Riemsdijklaan 108-168 (dak), kadastraal bekend gemeente Rijswijk sectie E nummer 1422.
Het bouwplan is niet in overeenstemming met het geldende bestemminsplan "Ypenburg Oost". Aangezien het hier een bouwwerk van beperkte omvang betreft overwegen burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
De bouw- en situatietekeningen liggen met ingang van 20 juli 2000 14 dagen, gedurende de openingstijden van 08.30 tot 12.00 uur, ter inzage bij de afdeling Vergunning en Handhaving, sectie Bouw- en Woningtoezicht, kamer 008, Bruyn Kopsstraat 4 (dependance gemeentehuis), alhier.
Gedurende deze termijn kan een ieder tegen het verlenen van de vrijstelling schriftelijk bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders van Rijswijk, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk.
Bouwaanvraag

De burgemeester van de gemeente Rijswijk brengt ter openbare kennis dat door H.H. Krenning uit Den haag, een aanvraag om een bouwvergunning is ingediend voor het uitbreiden van een winkelpand aan de achtergevel van het perceel Herenstraat no. 10, kadastraal bekend gemeente Rijswijk, sectie A nr. 3059. Het bouwplan is gelegen in het bestemminsplan "Oud Rijswijk" en heeft de bestemming "Centrumdoeleinden, met bijbehorende erven".
Binnen deze bestemming is een bebouwing tot 100% mogelijk, d.m.v. vrijstelling door burgemeester en wethouders. Het college is voornemens aan deze vrijstelling medewerking te verlenen en bouwvergunning te verlenen.
Op grond van artikel 30, lid 1, worden dit voornemen en de bouw- en situatietekeningen met ingang van 20 juli 2000, 14 dagen, durende de openingstijden van 08.30 tot 12.00, ter inzage bij de afdeling Vergunning en Handhaving, sectie Bouw- en Woningtoezicht, kamer 008, Bruyn Kopsstraat 4 (dependance gemeentehuis), alhier. Gedurende deze termijn kan een ieder tegen het verlenen van de vrijstelling schriftelijke bezwaren indienen bij burgemeester en wethouders van Rijswijk, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk.
Bouwaanvragen/-meldingen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk brengen ter openbare kennis dat de volgende bouwaanvragen/meldingen zijn ontvangen:
* melding, ingediend op 11-07-2000: het vernieuwen van een plantenkas te Jaagpad 5c, tuin 45;

* melding, ingediend op 29-06-2000: het vernieuwen van een opslagplaats te Schaapweg 4;

* bouwaanvraag, ingediend op 11-07-2000: het veranderen van een winkel te Kerklaan 22;

* bouwaanvraag, ingediend op 11-07-2000: het vernieuwen van de ramen en kozijnen te Prinses Irenelaan 343;

* bouwaanvraag, ingediend op 05-07-2000: het veranderen van een winkel te Prins Constantijn Promenade 13.


Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 1997 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...