Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wakeboard Tour in 't Blauwe Meer bij Loon op Zand

Datum nieuwsfeit: 21-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

datum: 13 juli 2000

EUROPESE WAKEBOARD TOUR DOET NEDERLAND AAN

Groots spektakel van 21 tot en met 23 juli a.s. op

Recreatieplas t Blauwe Meer bij Loon op Zand

De internationale top in het wakeboarden - de nieuwste sport voor thrillseekers - doet voor de vierde wedstrijd in de Europese tour van 21 tot en met 23 juli Recreatieplas t Blauwe Meer bij Loon op Zand aan. Naast de pro s mogen ook recreanten hun beste sprongen vertonen. Rondom de wedstrijden zijn er voor het publiek tal van omlijstende, trendy activiteiten in een Zuid-Amerikaanse sfeer.

Wakeboard is als sport pas zo n tien jaar in Nederland bekend, maar groeit snel in populariteit. Staand op een board moeten de deelnemers op de hekgolven (de wake) van de speedboot die hen voorttrekt zo n spectaculair mogelijke stunts uithalen. Een jury bepaalt welke deelnemer er het best in slaagt flips, rolls etc. perfect uit te voeren. Tijdens de stop van de 2000 Cuervo European Wakeboard Pro Tour op Recreatieplas t Blauwe Meer is de hele internationale top aanwezig. Kanshebbers voor Nederland zijn bij de mannen Duncan Zuur en bij de vrouwen judith van Kaatheuvel. De wedstrijden beginnen op zaterdag 22 juli om 10.00 uur, de finales zijn zondag 23 juli. De prijsuitreiking gebeurt door de cheerleaders van de Amsterdam Admirals. Op vrijdag 21 juli zijn er de hele dag trainingen.

Omlijstend programma

Tijdens de 2000 Cuervo European Wakeboard Pro Tour biedt Recreatieplas

t Blauwe Meer het publiek ook rondom de wedstrijden een spectaculair programma. Zo is er een skatepark voor inlineskaters en skateboarders, kunnen bezoekers een twaalf meter hoge klimwand met waterval bedwingen, radicale sprongen maken met crossfietsen, platen leren draaien op de DMX mix school en zich laten knippen door de Kinky kappers on the beach . De Braziliaanse drumband Medicamento zorgt het hele weekend voor Zuid-Amerikaanse sferen. Hoogtepunt is op zaterdagavond een grote tequilaparty inclusief de Miss Reef-verkiezing van het jaar.

t Blauwe Meer

Voor Recreatieplas t Blauwe Meer bij Loon op Zand (tussen Tilburg en Breda) is de 2000 Cuervo European Wakeboard Pro Tour een uitstekende gelegenheid om te tonen wat het allemaal in huis heeft. t Blauwe Meer was tot voor kort vooral bekend als waterski- en recreatiecentrum voor de zomermaanden. Het ca. 30 hectare grote complex wil voortaan echter het hele jaar door activiteiten ontplooien. Per 1 september biedt het speciale outdoorprogramma s voor bedrijven, verenigingen en andere groepen. Die kunnen er naast waterskiën onder professionele begeleiding onder meer vlotten bouwen, een stormbaan nemen, kruis- en handboogschieten, golfen in het water, waterbaan lopen en nog veel meer.

Wakeboard Tour

t Blauwe Meer is de vierde stop voor de 2000 Cuervo European Wakeboard Pro Tour . De eerste drie wedstrijden vonden in juni en juli plaats in respectievelijk Griekenland, Spanje en Oostenrijk. De finales zijn in het weekend van 5 en 6 augustus in Groot-Brittannië. Meer informatie is te vinden op de website www.eurowakeboardprotour.com.Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie