Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluit waardering pensioen- en lijfrenteverplichtingen

Datum nieuwsfeit: 21-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Financien

Titel: Waardering pensioen- en lijfrenteverplichtingenBesluit van 21 juli 2000, nr. B/CPP 2000/1127

De Staatssecretaris van Financiën heeft het volgende besloten.

In het arrest van 28 juni 2000, nr. 34169 heeft de Hoge Raad beslist dat alle pensioen- en lijfrenteverplichtingen op de winstbepalende balans moeten worden gewaardeerd tegen de geldende marktrente voor langlopende leningen. Voorts besliste de Hoge Raad dat moet worden tegemoetgekomen aan het vertrouwen dat is gewekt door de jurisprudentie vóór dit arrest. Hij heeft daarom een overgangsregeling geformuleerd in die zin dat de oude jurisprudentie haar gelding blijft behouden voor alle verplichtingen die zijn aangegaan vóór 1 september 2000.

De eerste reacties op dit arrest bevestigen het vermoeden dat de praktijk ermee gebaat zal zijn dat de Belastingdienst in een publicatie kenbaar maakt wat de gevolgen van dit arrest zijn. Omdat het arrest enige bestudering vereist, is het op dit moment niet mogelijk om al een uitleg te publiceren maar ik streef ernaar dit op korte termijn te doen.

Mij hebben echter signalen bereikt dat de datum van 1 september 2000 in de praktijk met betrekking tot pensioenverplichtingen op grote problemen kan stuiten, mede omdat de gevolgen van het arrest op dit moment niet volledig zijn uitgekristalliseerd. Ik heb daarom besloten voor pensioenverplichtingen de in het arrest genoemde datum te verschuiven naar 1 januari 2001.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie