Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 21-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 21-07-2000 Politieberichten van 20/7 (13.00 uur) t/m 21/7 (07.00 uur)

Formerum: dealer aangehouden
Donderdag werd op een camping in Formerum een 48-jarige man uit Pijnacker aangehouden ter zake het dealen van softdrugs. In zijn tent werden 37 zakjes weed aangetroffen en in zijn auto nog eens 500 zakjes van 2,5 gram. In totaal werd 1342,5 gram weed aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte kreeg een proces-verbaal.
Stiens: diefstal uit school
Afgelopen woensdag tussen 19.30 en 23.30 uur werd uit de Christelijke basisschool D'Orientaesje aan de Felixwei een computer gestolen. In de school werd die avond een feestavond georganiseerd en waarschijnlijk heeft iemand kans gezien om in een onbewaakt ogenblik de computer weg te nemen. De directeur van de school, een 53-jarige inwoner uit Stiens, heeft aangifte gedaan.

Sneek: brand Holvrieka
Donderdag omstreeks 11.35 uur kwam er een melding binnen dat er brand was bij Holvrieka aan de Lorentzstraat. De brand was ontstaan in een loods. Bij laswerkzaamheden is waarschijnlijk een vonk terechtgekomen in het isolatiemateriaal. In eerste instantie werd er gemeld, dat bij de brand blauwzuurgas vrij kwam. Dit was reden om de omliggende bedrijven te laten ontruimen. De toegangswegen werden afgezet en het publiek werd op een afstand gehouden. De metingen wezen uit dat er van blauwzuurgas geen sprake was. De brandweer heeft het vuur geblust. Hoe groot de schade is, is niet bekend.

Oostmahorn: diefstal buitenboordmotor
Tussen maandag en donderdag werd van een geel polyester bootje, dat lag afgemeerd aan de steiger in de jachthaven van Oostmahorn een buitenboordmotor, merk Yamaha, kleur blauw, gestolen. De eigenaar, een 59-jarige inwoner uit Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.
Joure: onder invloed
Donderdag omstreeks 15.10 uur werd vlak voor het verkeersplein Joure, komende uit de richting Sneek, een kampeerwagen aangetroffen met daarin drie kinderen in de leeftijd van 5 tot 10 jaar. De kampeerauto stond aldaar levensgevaarlijk en met omstanders werd de wagen de berm ingeduwd. De kinderen vertelden dat hun vader benzine aan het halen was. Even later kwam de man aanlopen met benzine. Toen de agenten de man aanspraken, roken zijn niet alleen benzine. De man, een 45-jarige inwoner uit het Duitse Hasbergen, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 495 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 5 uur en na overleg met de officier van justitie een geldboete van f 1100.-
Garyp: belediging
Donderdag omstreeks 16.05 uur reed een patrouillewagen van de politie over de Waldwei onder Garyp. Ter hoogte van de aldaar gelegen bushalte stonden drie jongens. Bij het passeren van de politieauto vond een van deze jongens het nodig om zijn broek te laten zakken en de passerende agenten zijn blote achterwerk te tonen. De jongen, een 16-jarige inwoner uit Eindhoven, werd aangehouden ter zake belediging en na het opmaken van een proces-verbaal weer heengezonden.
Burgum: verkeersovertreding
Donderdag omstreeks 16.55 uur werd op de Bulthuissingel een bromfietser bekeurd, die daar reed in strijd met een gesloten verklaring. Op een stopteken van de politieman werd niet gereageerd en de bromfietsbestuurder, een man van 36 jaar uit Burgum, trachtte te ontkomen. Op de Hornstrasingel kon de man uiteindelijk worden aangehouden. Na het opmaken van een proces-verbaal werd hij weer heengezonden.

Leeuwarden: diefstal uit woning
Donderdag tussen 13.45 en 14.30 uur werden uit een woning aan de Pasteurweg ongeveer 80 cd's en een Seiko herenhorloge met inscriptie weggenomen. De gehele woning was doorzocht. De 32-jarige bewoonster is tijdens de bovengenoemde tijd even bij de buurvrouw op visite geweest en heeft de achterdeur los laten staan.

Leeuwarden: fietsen station
Afgelopen week zijn bij het NS-station weer 52 fietsen verwijderd, die niet in de daarvoor bestemde rekken c.q. houders waren geplaatst. 28 fietsen zijn na betaling van een boete weer retour gegaan naar de eigenaar.

Damwoude: inbraak woning
Donderdag tussen 07.15 en 12.50 uur werd ingebroken in een woning aan de Meester Klokweg. Door verbreking van een draairaam, kwam men de woning binnen. De gehele woning werd doorzocht. Uit de woning werd een aantal gouden sieraden meegenomen. De bewoonster, een 40-jarige inwoonster uit Damwoude, heeft aangifte gedaan.
Sneek: mishandeling
Donderdag omstreeks 21.45 uur hadden twee mannen op de Lorentzstraat een geschil over een boot. Dit geschil werd verder op straat uitgevochten, waarbij een klap viel en kleding werd beschadigd. Een 49-jarige inwoner uit Sneek deed aangifte tegen een 28-jarige inwoner uit Scharnegoutum wegens mishandeling. De 28-jarige man uit Scharnegoutum werd aangehouden en is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Balk: onder invloed
Vrijdag omstreeks 00.45 uur werd op de Van Swinderenstraat een automobilist gecontroleerd. De man, een 32-jarige inwoner uit Balk, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 290 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Drachten: onder invloed
Vrijdag omstreeks 01.20 uur werd op de Burgemeester Wuiteweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 38-jarige inwoner uit Drachten, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 780 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 9 uur. De verdachte was niet in het bezit van een rijbewijs. Hij had namelijk een ontzegging tot 16 augustus 2003. Ook bleek de auto waarin de man reed niet verzekerd te zijn. Ook hiervoor kreeg hij een proces-verbaal.
Sneek: mishandeling
Vrijdag omstreeks 02.25 uur werd op de Kruizebroederstraat een 19-jarige inwoner uit Sneek aangehouden voor mishandeling. De jongeman liep op straat en sloeg zonder enige aanleiding voorbijgangers. Twee van deze voorbijgangers, een 17-jarige inwoner uit Enschede en een 19-jarige inwoner uit Boskoop, deden aangifte van mishandeling. De verwondingen van beide aangevers vielen mee. De verdachte werd aangehouden door portiers van de aldaar gevestigde horecagelegenheden en aan de politie overgedragen.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie