Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Data Alert is European Distributor of the Year 2000

Datum nieuwsfeit: 21-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Data Alert BV door Network Associates uitgeroepen tot grootste European Distributor of the Year 2000 for Middle Europe Region

Rijswijk/Wilrijk, 21 juli 2000 - Het Nederlands/Belgische Data Alert is door Network Associates (NAI) onderscheiden met een belangrijke Award. Dit gebeurde tijdens een Distributors Conference van Network Associates waarbij de meeste distributeurs uit Europa en het Midden Oosten aanwezig waren. Data Alert werd in het Spaanse La Manga uitgeroepen tot European Distributor of the Year 2000 Middle Europe Region. De prijs (een speciale oorkonde) werd door Chris Peterson, VP Global Channel Sales van Network Associates overhandigd aan Ad Verhaar, Directeur van Data Alert International.

Data Alert werd opgericht in 1991 in Den Haag en is sinds eind 1994 ook in België gevestigd. In de Benelux verzorgt Data Alert de distributie van security software en is leverancier van ICT security diensten. Het bedrijf heeft circa 20 medewerkers in dienst en is onderdeel van het beursgenoteerde softwarebedrijf Unit 4 NV.

Data Alert onderscheidt haar gespecialiseerde dienstverlening in een aantal groepen, nl. anti-virus en securitysoftware. Binnen haar anti-virus aanbod komt Data Alert met haar producten en diensten tegemoet aan het probleem van het groeiend aantal computervirussen en virusinfecties. Maandelijks worden er 450 tot 500 nieuwe virussen ontdekt. In slechts vijf jaar tijd groeide het aantal virussen van 5.000 exemplaren in 1995 naar ruim 30.000 virussen in 2000. Het ICT-security solutions aanbod bestaat uit een aantal beveiligingsoplossingen zoals encryptie, firewalls, authentificatie, toegangscontrole netwerkbeheer, data recovery, Internet acces management en kopiebeveiliging, etc.

Ad Verhaar: "We zijn reuze trots op deze Award, Network Associates is 's werelds grootste producent van anti-virus en internet-beveiligingssoftware. Het behalen van deze Award is voor ons een bevestiging dat wij in de Benelux de belangrijkste partij zijn voor de mondiale marktleider NAI, zeker als je beseft dat een aantal andere genomineerde distributeurs in veel meer landen actief zijn dan Data Alert. Data Alert distribueert op dit moment slechts in Nederland en België. Deze Award werd ons ook toegekend als beloning voor de gedane inspanningen in het partnership wat is ontstaan de afgelopen twee jaar tussen Data Alert en Network Associates".

Chris Peterson, VP Global Channel Sales van Network Associates: "We zijn verheugd om onze 'leading' distributeurs van Europa te kunnen belonen voor hun geleverde inspanningen. Deze Award komt Data Alert toe omdat zij in korte tijd zeer succesvol zijn gebleken met hun specialistische aanpak. Data Alert heeft een sterke NAI-focus met dekking van alle productlijnen. Tussen Data Alert en Network Associates is een zeer nauwe samenwerking".

Network Associates
Network Associates is 's werelds grootste onafhankelijke softwarebedrijf op het gebied van netwerkbeveiliging en -beheer. Op de algemene ranglijst van onafhankelijke softwarehuizen bekleedt de onderneming de achtste plaats. Het bedrijf, met hoofdkantoor in Santa Clara (VS, California), werd opgericht in
1989 en telt wereldwijd 2800 medewerkers. Het bedrijfsresultaat over het boekjaar 1999 (afgesloten op 31 december 1999) bedraagt 683 miljoen USD. Network Associates levert het summum van hetgeen de meest gezaghebbende softwareontwikkelaars ter wereld aan geavanceerde technologieën produceren. Deze topmerken worden wereldwijd gebruikt door de meer dan 60 miljoen klanten van Network Associates. Het assortiment omvat onder meer de antivirusprogramma's van McAfee, versleutelingssoftware van PGP, het systeembeveiligingspakket van Gauntlet, applicaties van Magic Help Desk en de range netwerkanalyzers van Sniffer. Network Associates verkoopt zijn producten via een unieke, 'suite-based' abonnementsformule. De deelpakketten Net Tools Secure en Net Tools Manager staan borg voor optimale oplossingen op het gebied van netwerkbeveiliging en -beheer en vertegenwoordigen ontegenzeggelijk de state of the art op het gebied van geïntegreerde pakketten. De twee packages samen vormen het totaalpakket Net Tools - de eerste toepassing voor IT-afdelingen die beveiliging, beleidsaanpassingen, netwerkprestaties, asset-management en helpdeskactiviteiten integreert tot één gebruiksvriendelijke omgeving voor systeembeheer onder Windows.
Unit 4's divisie Internet & Security
Data Alert maakt deel uit van Unit 4's divisie Internet & Security. Deze divisie is een van de grootste professionele full services bedrijven in de Benelux op het gebied van veilige zakendoen via het Internet. In de markt voor Internet & Security verhoogde Unit 4 zijn omzet in 1999 met 141% tot
20,0 miljoen euro. De onderneming bouwt websites en complete Internet en e-commerce infrastructuren en levert alle producten, management en dienstverlening op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid van data en datacommunicatie.

Om voortdurend input aan het supportteam te kunnen geven is Data Alert vertegenwoordigd en/of lid van de volgende internationale anti-virus organisaties:


* ICSA: International Computer Security Association; een van origine Amerikaanse vereniging waar de meeste Anti-Virus producenten bij aangesloten zijn.


* EICAR: European Institute of Computer Anti-virus Research; deze vereniging is verantwoordelijk voor het contact met de firma's in de Anti-Virus industrie. EICAR is van oorsprong een Europese vereniging die ook stricte contacten met de academische wereld heeft.

* WildList Organization;
deze wereldorganisatie bestaat uit 's-werelds 60 bekendste Anti-Virus specialisten, die elk vanuit een bepaald rayon opereren. Iedere maand wordt er door alle 'rayon' experts' een top 100 van de meest aangetroffen virussen in zijn eigen regio doorgegeven. Met deze info wordt een lijst samengesteld die de WildList heet. Deze lijst wordt gezien als een 'referentie' voor de detectie van virussen. Veel tijdschriften gebruiken de Wildlist om Anti-Virusproducten te kunnen testen.


* Vforum;
is de enige niet officiële organisatie in het rijtje. Deze organisatie bestaat uit een select gezelschap van Anti-Virus experts, die via internet voortdurend met elkaar in contact staan.


Onderwerpen op het gebied van beveiliging van het elektronisch zakendoen betreffen momenteel ook vereenvoudiging door oplossingen van verschillende leveranciers van hardware en software te integreren. Dit is bijvoorbeeld mogelijk door in een suite antivirus, firewall en Virtual Private Network (VPN) mogelijkheden aan te bieden. Dat is een gemakkelijke manier om geïntegreerde netwerkbeveiliging aan te bieden voor omgevingen van elke omvang. Encryptie, authenticatie en VPN software komen steeds meer in de belangstelling te staan. De aankondiging van de Amerikaanse overheid dat de exportbeperking op encryptie software voor wereldwijde kernmarkten verlicht zal worden is eveneens belangrijk voor geavanceerde bedrijven in de Benelux en voor overheden.

Recent marktonderzoek brengt aan het licht dat de gemiddelde samengestelde jaarlijkse groei van de wereldmarkt voor veiligheidsproducten toeneemt met
30% tot 40% tot een marktwaarde van ongeveer $ 8 miljard in 2003. De verschillende producten en diensten tonen een verschillend groei scenario, afhankelijk van hun rijpheid in de markt.

Industrie analisten voorzien in de komende jaren grotere marktkansen in veiligheidsmanagement, identificatie van persoonlijke sleutels (PKI) en virtuele private netwerken (VPN), naarmate het gebruik van producten zoals antivirus software een algemeen gebruiksgoed wordt. Meer en meer wordt antivirus software en het management ervan online via het Internet verkocht. De bedrijfseenheid Security & Internet van Unit 4 levert niet alleen al deze oplossingen, maar benadrukt sterk de systeemintegratie en de professionele advisering en dienstverlening. Unit 4 is in de Benelux een van de weinige experts op het gebeid van veiligheidsoplossingen voor grotere ondernemingen en in een unieke positie om complete professionele diensten te leveren.

Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie