Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Data Alert is European Distributor of the Year 2000

Datum nieuwsfeit: 21-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Data Alert BV door Network Associates uitgeroepen tot grootste European Distributor of the Year 2000 for Middle Europe Region

Rijswijk/Wilrijk, 21 juli 2000 - Het Nederlands/Belgische Data Alert is door Network Associates (NAI) onderscheiden met een belangrijke Award. Dit gebeurde tijdens een Distributors Conference van Network Associates waarbij de meeste distributeurs uit Europa en het Midden Oosten aanwezig waren. Data Alert werd in het Spaanse La Manga uitgeroepen tot European Distributor of the Year 2000 Middle Europe Region. De prijs (een speciale oorkonde) werd door Chris Peterson, VP Global Channel Sales van Network Associates overhandigd aan Ad Verhaar, Directeur van Data Alert International.

Data Alert werd opgericht in 1991 in Den Haag en is sinds eind 1994 ook in België gevestigd. In de Benelux verzorgt Data Alert de distributie van security software en is leverancier van ICT security diensten. Het bedrijf heeft circa 20 medewerkers in dienst en is onderdeel van het beursgenoteerde softwarebedrijf Unit 4 NV.

Data Alert onderscheidt haar gespecialiseerde dienstverlening in een aantal groepen, nl. anti-virus en securitysoftware. Binnen haar anti-virus aanbod komt Data Alert met haar producten en diensten tegemoet aan het probleem van het groeiend aantal computervirussen en virusinfecties. Maandelijks worden er 450 tot 500 nieuwe virussen ontdekt. In slechts vijf jaar tijd groeide het aantal virussen van 5.000 exemplaren in 1995 naar ruim 30.000 virussen in 2000. Het ICT-security solutions aanbod bestaat uit een aantal beveiligingsoplossingen zoals encryptie, firewalls, authentificatie, toegangscontrole netwerkbeheer, data recovery, Internet acces management en kopiebeveiliging, etc.

Ad Verhaar: "We zijn reuze trots op deze Award, Network Associates is 's werelds grootste producent van anti-virus en internet-beveiligingssoftware. Het behalen van deze Award is voor ons een bevestiging dat wij in de Benelux de belangrijkste partij zijn voor de mondiale marktleider NAI, zeker als je beseft dat een aantal andere genomineerde distributeurs in veel meer landen actief zijn dan Data Alert. Data Alert distribueert op dit moment slechts in Nederland en België. Deze Award werd ons ook toegekend als beloning voor de gedane inspanningen in het partnership wat is ontstaan de afgelopen twee jaar tussen Data Alert en Network Associates".

Chris Peterson, VP Global Channel Sales van Network Associates: "We zijn verheugd om onze 'leading' distributeurs van Europa te kunnen belonen voor hun geleverde inspanningen. Deze Award komt Data Alert toe omdat zij in korte tijd zeer succesvol zijn gebleken met hun specialistische aanpak. Data Alert heeft een sterke NAI-focus met dekking van alle productlijnen. Tussen Data Alert en Network Associates is een zeer nauwe samenwerking".

Network Associates
Network Associates is 's werelds grootste onafhankelijke softwarebedrijf op het gebied van netwerkbeveiliging en -beheer. Op de algemene ranglijst van onafhankelijke softwarehuizen bekleedt de onderneming de achtste plaats. Het bedrijf, met hoofdkantoor in Santa Clara (VS, California), werd opgericht in
1989 en telt wereldwijd 2800 medewerkers. Het bedrijfsresultaat over het boekjaar 1999 (afgesloten op 31 december 1999) bedraagt 683 miljoen USD. Network Associates levert het summum van hetgeen de meest gezaghebbende softwareontwikkelaars ter wereld aan geavanceerde technologieën produceren. Deze topmerken worden wereldwijd gebruikt door de meer dan 60 miljoen klanten van Network Associates. Het assortiment omvat onder meer de antivirusprogramma's van McAfee, versleutelingssoftware van PGP, het systeembeveiligingspakket van Gauntlet, applicaties van Magic Help Desk en de range netwerkanalyzers van Sniffer. Network Associates verkoopt zijn producten via een unieke, 'suite-based' abonnementsformule. De deelpakketten Net Tools Secure en Net Tools Manager staan borg voor optimale oplossingen op het gebied van netwerkbeveiliging en -beheer en vertegenwoordigen ontegenzeggelijk de state of the art op het gebied van geïntegreerde pakketten. De twee packages samen vormen het totaalpakket Net Tools - de eerste toepassing voor IT-afdelingen die beveiliging, beleidsaanpassingen, netwerkprestaties, asset-management en helpdeskactiviteiten integreert tot één gebruiksvriendelijke omgeving voor systeembeheer onder Windows.
Unit 4's divisie Internet & Security
Data Alert maakt deel uit van Unit 4's divisie Internet & Security. Deze divisie is een van de grootste professionele full services bedrijven in de Benelux op het gebied van veilige zakendoen via het Internet. In de markt voor Internet & Security verhoogde Unit 4 zijn omzet in 1999 met 141% tot
20,0 miljoen euro. De onderneming bouwt websites en complete Internet en e-commerce infrastructuren en levert alle producten, management en dienstverlening op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid van data en datacommunicatie.

Om voortdurend input aan het supportteam te kunnen geven is Data Alert vertegenwoordigd en/of lid van de volgende internationale anti-virus organisaties:


* ICSA: International Computer Security Association; een van origine Amerikaanse vereniging waar de meeste Anti-Virus producenten bij aangesloten zijn.


* EICAR: European Institute of Computer Anti-virus Research; deze vereniging is verantwoordelijk voor het contact met de firma's in de Anti-Virus industrie. EICAR is van oorsprong een Europese vereniging die ook stricte contacten met de academische wereld heeft.

* WildList Organization;
deze wereldorganisatie bestaat uit 's-werelds 60 bekendste Anti-Virus specialisten, die elk vanuit een bepaald rayon opereren. Iedere maand wordt er door alle 'rayon' experts' een top 100 van de meest aangetroffen virussen in zijn eigen regio doorgegeven. Met deze info wordt een lijst samengesteld die de WildList heet. Deze lijst wordt gezien als een 'referentie' voor de detectie van virussen. Veel tijdschriften gebruiken de Wildlist om Anti-Virusproducten te kunnen testen.


* Vforum;
is de enige niet officiële organisatie in het rijtje. Deze organisatie bestaat uit een select gezelschap van Anti-Virus experts, die via internet voortdurend met elkaar in contact staan.


Onderwerpen op het gebied van beveiliging van het elektronisch zakendoen betreffen momenteel ook vereenvoudiging door oplossingen van verschillende leveranciers van hardware en software te integreren. Dit is bijvoorbeeld mogelijk door in een suite antivirus, firewall en Virtual Private Network (VPN) mogelijkheden aan te bieden. Dat is een gemakkelijke manier om geïntegreerde netwerkbeveiliging aan te bieden voor omgevingen van elke omvang. Encryptie, authenticatie en VPN software komen steeds meer in de belangstelling te staan. De aankondiging van de Amerikaanse overheid dat de exportbeperking op encryptie software voor wereldwijde kernmarkten verlicht zal worden is eveneens belangrijk voor geavanceerde bedrijven in de Benelux en voor overheden.

Recent marktonderzoek brengt aan het licht dat de gemiddelde samengestelde jaarlijkse groei van de wereldmarkt voor veiligheidsproducten toeneemt met
30% tot 40% tot een marktwaarde van ongeveer $ 8 miljard in 2003. De verschillende producten en diensten tonen een verschillend groei scenario, afhankelijk van hun rijpheid in de markt.

Industrie analisten voorzien in de komende jaren grotere marktkansen in veiligheidsmanagement, identificatie van persoonlijke sleutels (PKI) en virtuele private netwerken (VPN), naarmate het gebruik van producten zoals antivirus software een algemeen gebruiksgoed wordt. Meer en meer wordt antivirus software en het management ervan online via het Internet verkocht. De bedrijfseenheid Security & Internet van Unit 4 levert niet alleen al deze oplossingen, maar benadrukt sterk de systeemintegratie en de professionele advisering en dienstverlening. Unit 4 is in de Benelux een van de weinige experts op het gebeid van veiligheidsoplossingen voor grotere ondernemingen en in een unieke positie om complete professionele diensten te leveren.

Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...