Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verkopen van mySAP.com overtreffen de verwachtingen

Datum nieuwsfeit: 21-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
SAP meldt solide resultaten over het tweede kwartaal

Verkopen van mySAP.com overtreffen de verwachtingen

's Hertogenbosch,21 juli 2000 - SAP AG meldde gisteren haar resultaten over het kwartaal dat is geëindigd op 30 juni 2000. In het tweede kwartaal is de omzet met 19 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar, tot EUR 1,50 miljard (1999: EUR 1,26 miljard). De omzet uit licenties groeide met 23 procent tot EUR 554 miljoen (1999: EUR 452 miljoen), waarvan de verkopen van mySAP.com, het toonaangevende e-business-platform toenamen tot EUR 261 miljoen, ofwel 47 procent van de totale licentie-omzet in het tweede kwartaal, vergeleken met 22 procent in het eerste kwartaal van 2000. Winst voor belastingen - en voor aftrek van de kosten van het aandelenprogramma voor werknemers (STAR) - in het tweede kwartaal nam toe met 11 procent tot EUR 288 miljoen (1999: EUR 260 miljoen); de winst voor belastingen inclusief STAR daalde met 22 procent tot EUR 193 miljoen (1999: EUR 248 miljoen). De netto winst in het kwartaal daalde met
18 procent tot EUR 116 miljoen (1999: EUR 142 miljoen).
De verkopen in de eerste helft van 2000 namen toe met 15 procent tot EUR
2,68 miljard, vergeleken met EUR 2,24 miljard in dezelfde periode van vorig jaar. DE winst voor belastingen en voor de aftrek van de kosten van STAR, nam toe met 50 procent tot EUR 622 miljoen (1999: EUR 416 miljoen); de winst voor belastingen inclusief STAR nam af met 31 procent tot 288 miljoen (1999: EUR 420 miljoen). DE netto winst over de eerste helft van het jaar daalde met 28 procent tot EUR 172 miljoen (1999: EUR 240 miljoen).
"In minder dan een jaar na de introductie vertegenwoordigt mySAP.com al bijna de helft van de totale licentie-omzet in het tweede kwartaal," aldus Hasso Plattner, Co-Chairman en CEO van SAP AG. " Dat laat duidelijk zien dat ons e-business-platform mySAP.com steeds meer ondernemingen wereldwijd in staat stelt deel uit te maken van de Internet-economie. Nestlé is daar een voorbeeld van. Dit bedrijf heeft een contract getekend dat mySAP.com eenvoudig toegankelijk maakt voor meer dan 230.000 werknemers van Nestlé. Een andere indicatie dat SAP haar marktleidende positie verder uitbouwt is dat meer dan de helft van onze mySAP.com-verkopen in dit kwartaal nieuwe klanten betroffen."

Betere prestaties in de Amerikaanse regio

In het tweede kwartaal nam de omzet in de Amerikaanse regio toe met 15 procent tot EUR 598 miljoen (1999: EUR 521 miljoen). De verkopen in Azië en de Pacific-regio stegen met 67 procent tot EUR 192 miljoen (1999: EUR 115 miljoen) terwijl in de regio's Europa, Midden-Oosten en Afrika de omzet met
13 procent toenam tot EUR 708 miljoen (1999: 624 miljoen). De licentie-omzet voor het kwartaal is als volgt: in de Amerikaanse regio een groei met 33 procent tot EUR 215 miljoen, in Azië en de Pacific-regio een groei van 197 procent tot EUR 89 miljoen en in Europa, het Midden-Oosten en Afrika een daling van 4 procent tot EUR 250 miljoen.
In de eerste helft van het jaar namen de verkopen in Azië en de Pacific-regio toe met 55 procent tot EUR 331'miljoen (1999: EUR 214 miljoen), in Europa, het Midden-Oosten en Afrika nam de omzet toe met 14 procent tot EUR 1,32 miljard (1999: EUR 1,15 miljard) en in de Amerikaanse regio steeg de omzet met 7 procent tot EUR 1,03 miljard (1999: 0,97 miljard).

"Het verkoop van mySAP.com nam verder toe in het tweede kwartaal," aldus Henning Kagermann, Co-Chairman en CEO van SAP AG. "Onze organisatie in de Verenigde Staten heeft zeer snel de focus verlegd om te kunnen profiteren van de toegenomen vraag. Daarnaast is de vraag in Azië en de Pacific-regio bijzonder groot. In de tweede helft zullen we doorgaan om onze hulpbronnen anders toe te wijzen om de marges te verbeteren en te kunnen profiteren van onze gezonde orderportefeuille."

In de eerste helft steeg de productomzet met 25 procent tot EUR 1,69 miljard (1999: 1,35 miljard), wat neerkomt op 63 procent van de totale verkopen. De licentie-omzet nam toe met 14 procent tot EUR 923 miljoen (1999: EUR 807 miljoen). Het aandeel van mySAP was EUR 341 miljoen, ofwel 37 procent van de licentieverkoop. De consultancy-omzet in het de eerste helft daalde licht met 2 procent tot EUR 725 miljoen (1999: 741 miljoen). De trainingomzet daalde met 10 procent tot EUR 195 miljoen (1999: EUR 216 miljoen).

Hoogtepunten in het tweede kwartaal van 2000

· De sterke acceptatie van mySAP.com bij klanten nam verder toe in het tweede kwartaal. Tot de nieuwe klanten in dit kwartaal behoren: in de Amerikaanse regio: Canada Post, Commonwealth of Pennsylvania, Compaq, Massachusetts Mutual Life Insurance Co.; in Europa, Assicurazioni Generali, British Airways Engineering, Nestlé, ProSieben Media, Sainsbury's Homebase; in Azië en de Pacific-regio, Mitsui Chemical, NTT Comware en Yamaha Corporation.


· SAP verwelkomde meer dan 20.000 bezoekers op haar SAPPHIRE klantenconferenties in Berlijn en Las Vegas. Op deze evenementen ging SAP uitgebreid in op de implementaties en groeiende acceptatie van mySAP.com bij klanten. Op de Europese conferentie introduceerde SAP een nieuw programma om huidige klanten een duidelijk pad te bieden om naar mySAP.com te migreren, alsmede een veelomvattende integratiestrategie die mySAP.com openstelt voor oplossingen van derden, waardoor klanten meer keuze en flexibiliteit wordt geboden. Op SAPPHIRE Las Vegas kondigden SAP AG, SAPMarkets - de SAP dochteronderneming die gespecialiseerd is in het leveren van mySAp.com marktplaatsen - en Commerce One een principeovereenkomst aan om gezamenlijk de volgende generatie e-business marktplaatsoplossingen voor de Internet-economie te leveren.


· SAPMarkets heeft inmiddels negen mySAP.com Marketplaces in bedrijf. Deze elektronische marktplaatsen stellen bedrijven van ieder formaat en industrieën in staat om op efficiënte wijze gezamenlijk handel te drijven: de systemen en werknemers van bedrijven zijn dynamisch gekoppeld via mySAP.com Marketplaces, waardoor zij naadloos via Internet kunnen samenwerken en over de grenzen tussen bedrijven heen. Dot de Marketplaces die reeds in bedrijf zijn behoren: de mySAP.com Marketplace voor de VS (marketplace.mySAP.com); de SAP Service Marketplace (service.sap.com); een chemische en farmaceutische Marketplace met BASF, Degussa-Hüls, Henkel, Wacker-Chemie GmbH, KSB, Linde, Sartorius, Siemens en Wollschläger (chempharm.mySAP.com); Marketplace joint venture voor Oostenrijk met Austria Telekom (www.abusiness.at); een Europese Marketplace voor onroerend goed (www.sky7home.de); een Marketplace voor de gezondheidszorg (www.neoforma.com); een online marktplaats voor kantoorbenodigdheden, kantoormachines en meubilair samen met Deutsche Bank (www.emaro.com); een Marketplace voor Britse nutsbedrijven met Achilles (www.achillesmarket.com); en een Marketplace toeleveranciers voor de automobielindustrie met Robert Bosch GmbH, Continental AG, INA Wälzlager Scheffler oHG en ZF Friedrichshafen AG (www.automotive-supplier-mart.com). In aanvulling op de negen mySAP.com Marketplaces die in bedrijf zijn, is SAPMarkets actief betrokken bij 15 andere marktplaatsen die in de nabije toekomst live zullen gaan.
De preferente en gewone aandelen van SAP AG zijn genoteerd aan de beurs van Frankfurt, alsmede aan aantal andere beurzen. In de Verenigde Staten worden SAP's Amerivcan Depository Receipts (ADRs), elk met een waarde van een kwart van een preferent aandeel, verhandeld op de New York Stock Exchange onder het symbool 'SAP'. SAP maakt del uit van de DAX, de index van 30 Duitse 'blue chip' bedrijven.

Informatie over de preferente aandelen van SAP AG is beschikbaar bij Bloomberg onder het symbool SAP3 GR, bij Reuters onder SAPG_p.F of DE en bij Quotron onder SAPVD.EU. Informatie over de gewone aandelen van SAP is beschikbaar bij Bloomberg onder het symbool SAP GR, bij Reuters onder SAPG.F en bij Quotron onder SAGR.EU. Meer informatie is ook te vinden op www.sap.com.

Overzicht van de belangrijkste cijfers (in miljoen euro)

SAP Group

Eerste helft 2000 Eerste helft 1999 Verandering
ProcentueleVerandering
Omzet 2,681 2,336 345 15
Winst voor belasting 288 420 -132 -31
Netto winst 172 240 -68 -28
Aantal werknemers(per 30 juni) 22,988 20,880 2,108 10

Over SAP
SAP, wereldwijd marktleider op het gebied van bedrijfsbrede zakelijke software, gebruikt de kracht van haar branche-georiënteerde oplossingen voor de realisatie van mySAP.com. mySAP.com is een open interactieve zakelijke omgeving, waarmee organisaties van iedere omvang het Internet kunnen gebruiken. Hierdoor zijn hun medewerkers, klanten en partners optimaal toegerust om met een gepersonaliseerde toepassing te profiteren van de opkomende Internet-economie. Met mySAP.com kunnen organisaties het Internet gebruiken om efficiënter en sneller te werken door een optimaal beheer van de Supply Chain, het onderhouden van strategische partnerships, een kortere introductieperiode voor nieuwe producten en diensten, het delen van digitale informatie en het verhogen van de productiviteit en de aandeelhouderswaarde. SAP is genoteerd aan diverse beurzen, inclusief die van Frankfurt en New York, onder het symbool SAP. Meer informatie over SAP is te vinden op www.sap.com/.

Voor meer informatie:
SAP Nederland B.V.
Karin Venverloo
Telefoon: 073 - 64 57 537
e-mail: (karin.venverloo@sap.com)

of

Monogram Communication Strategies (MCS) BV
Judy van Kamperdijk
Telefoon: 023 - 56 28 208
e-mail: (judyvk@monogram.nl)

SAP, System mySAP.com, mySAP.com, Enjoy SAP A Better Return on Information en alle SAP-producten en diensten die in dit persbericht worden vermeld, zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van SAP AG. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke houders.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...