Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Samenwerkingsverband neemt initiatief tot NetSchool

Datum nieuwsfeit: 21-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
>
Ede/Utrecht/Rotterdam/Deventer, 21 juli 2000
Samenwerkingsverband neemt initiatief tot NetSchool
Twee ICT specialisten, een educatieve uitgeverij en een ontwikkelaar van multimediale leermiddelen hebben het initiatief genomen tot de oprichting van NetSchool. De kracht van NetSchool, aldus de initiatiefnemers, is dat dankzij de samenwerking een complete oplossing voor "elektronisch leren" aangeboden kan worden, aangevuld met (printable) folieproducten. De vier initiatiefnemers van NetSchool zijn: het Ontwikkelcentrum uit Ede, IntraQuest uit Utrecht, Three Ships enterprises uit Rotterdam en GrafiData uit Deventer.

NetSchool is bedoeld voor bedrijven en educatieve instellingen die een digitale leeromgeving voor zelfstudie en samenwerking in groepsverband willen ontsluiten via een Intranet of via Internet. Dit in combinatie met verschillende aanvullende informatiebronnen. NetSchool biedt een virtuele schoolorganisatie met alle gewenste onderwijskundige functies, voorzien van krachtige beveiligings- en toegangscontroles en een leerlingvolgsysteem. De virtuele organisatie is te koppelen aan de meeste studieplannings- en registratiesystemen en schooladministratie-pakketten.
Daarnaast kan NetSchool adviseren bij de ontwikkeling van papieren en digitale leermiddelen waarbij hoogwaardige interactiviteit voorop staat. Ook de feitelijke productie van de leermiddelen is binnen NetSchool te realiseren. Verder biedt het samenwerkingsverband ondersteuning bij de implementatie van elektronische leermiddelen en -processen, zowel in technisch als in onderwijsorganisatorisch opzicht.
NetSchool maakt gebruik van de elektronische leeromgeving Threeships N@Tschool!, ontwikkeld door Three Ships enterprises. Eind mei maakte dit bedrijf al een N@Tschool! samenwerkingsverband bekend met Wolters-Noordhoff rondom Vespucci. Dit is een opleidingsgerichte database die Wolters-Noordhoff momenteel samen met Fontys Hogescholen ontwikkelt.


___

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie