Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 21-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 · Politie Hollands-Midden
3250 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071-545 98 00
Fax 071-545 93 26
Afkomstig van: Sjoerd van Andel
Datum: 21 juli 2000
·
Politie houdt verdachte aan in zaak dode Leidse Vrouw Leiden
De Politie in Leiden heeft op vrijdag 21 juli rond 10.00 uur in Leiden een 45-jarige man aangehouden die verdacht wordt van het ombrengen van zijn 41-jarige (ex) vriendin. Op woensdag 19 juli werd het lichaam van de vrouw anagetroffen in een vijver van het recreatiepark Cronesteyn te Leiden. Zij bleek om het leven te zijn gebracht. De politie formeerde direct een dertig man sterk recherche-onderzoeksteam. Al snel leidde het onderzoek naar de 45-jarige verdachte, de (ex-)vriend van het slachtoffer. Na de ontdekking van het lichaam van de vrouw ontbrak van hem ieder spoor. Na intensief onderzoek wist de politie de verdachte aan te houden in een woning te Leiden. De politie is bezig met het onderzoek naar het motief van het misdrijf. De politie gaat er wel van uit de vrouw in het park Cronesteyn om het leven is gebracht. De verdachte is ingesloten. Hij wordt op manadag 24 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris en de officier van Justitie. Het onderzoek zet zich voort.
Bovenstaand bericht is een doorverzending van een persbericht van het Openbaar Ministerie; plv. persofficier mw.mr. A. Rijsdorp Telefoon : (070) 381 3801
Semafoon : (06) 5921 9471

Verkeersongeval met letsel Zoeterwoude-Rijndijk
Een 36-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn en zijn 37-jarige echtgenote en hun twee kinderen van 2 en 4 jaar zijn met nog onbekend letsel na een aanrijding op de N11 op vrijdag 21 juli naar het Rijnland Ziekenhuis overgebracht. De automobilist reed omstreeks 09.00 uur over de rijksweg N11 Noordbaan over de linkerrijstrook in de richting van Leiden. Voor hem in dezelfde richting over de rechterrijstrook reden twee vrachtauto's. Toen de automobilist de eerste vrachtauto wilde inhalen, zag hij dat deze richting gaf naar links. De automobilist remde hierop iets af, waarna hij de vrachtauto inhaalde. De automobilist zag toen pas de tweede vrachtauto waardoor hij van schrik krachtig remde. De automobilist had hierdoor zijn voertuig niet meer volledig onder controle, waardoor het voertuig in een slip raakte. De auto botste tegen de linker flank van de eerste ingehaalde vrachtauto. De auto kwam vervolgens na een 360-graden slip op de rechterrijstrook tot stilstand. Alle vier de inzittenden van de personenauto zijn voor controle overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.
Scooterrijdster gaat onderuit door aarde op wegdek Hazerswoude-Dorp
Een 30-jarige scooterrijdster uit Warmond heeft op vrijdag 21 juli omstreeks 12.15 uur letsel opgelopen nadat zij onderuit was gegaan door aarde op het wegdek. De bestuurster van de scooter reed over het fietspad langs de Hoogeveenseweg in de richting van Boskoop. Ter hoogte van de kruising met de Engelandlaan verloor de vrouw de controle over de scooter door aarde dat op het wegdek was terechtgekomen. De vrouw is voor controle overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.
Roodrunner-verkeerscontroles Bodegraven/Gouda/Waarder
De politie heeft in het kader van het project Roodrunner deze week twee mobiele snelheidscontroles gehouden. Op de Goudseweg in Bodegraven reden 111 automobilisten harder dan de maximum toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was daar 76 km/u. Op de Burgemeester Jamessingel in Gouda krijgen 76 automobilisten binnenkort een accept-giro in de bus vanwege te snel rijden. De hoogst gemeten snelheid was daar 83 km/u. Tussen 6 en 19 juli is er gecontroleerd met vaste snelheids- en roodlichtcamera's in Bodegraven en Waarder. Op de N11 in Bodegraven reden 329 automobilisten sneller dan het maximum van 80 km/u, elf reden door rood licht en één negeerden beide voorschriften. Op de Dorp in Waarder zijn 690 automobilisten geflitst, omdat ze sneller reden dan 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 92 km/u.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie