Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Baan geeft voorlopige raming resultaten tweede kwartaal

Datum nieuwsfeit: 21-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

BAAN COMPANY

Baan geeft voorlopige raming resultaten tweede kwartaal
Barneveld, Nederland, en Herndon, Virginia, July 20 - Baan Company N.V.

(Nasdaq: BAANF; ASE: BAAN) meldde vandaag een bedrijfsverlies van tussen de 85 en 95 miljoen dollar te verwachten, of tussen de 0,32 en 0,36 dollarcent per aandaal voor het tweede kwartaal van 2000. Het bedrijf raamt de inkomsten voor deze periode op tussen de 70 en 80 miljoen dollar, een achteruitgang ten opzichte van het resultaat van 106 miljoen dollar in het eerste kwartaal en van 130 miljoen dollar in het vierde kwartaal van 1999.

Het bedrijf sloot het kwartaal af met een negatief eigen vermogen. Het bedrijf verwacht dat de cash flows in het bedrijf ongeveer zullen overeenstemmen met het verlies in dit kwartaal. Desgevraagd, antwoordde Rob Ruijter, hoofdadministrateur: 'Helaas resulteert de afwachtende houding ten aanzien van de levensvatbaarheid van het bedrijf in een naar beneden gerichte druk op de inkomsten. Totdat wij in staat zijn om de zorgen van onze afnemers en potentiële afnemers betreffende de levensvatbaarheid weg te nemen door te voorzien in een passende financiering die een ingrijpende reorganisatie mogelijk maakt, zullen wij in een klimaat blijven opereren dat het moeilijk maakt, om voldoende inkomsten te genereren voor het voortbestaan van het bedrijf.

Over Baan Company
Baan Company (Nasdaq: BAANF) (Amsterdam: BAAN), opgericht in 1978, is een wereldwijd provider van business solutions voor het bedrijfsleven. Baan Company bezit een uitgebreid gamma van geïntegreerde diensten en best-in-class, op componenten gebaseerde applicaties, met betrekking tot de volledige omzetketen van een onderneming, inclusief E-Business en Web Commerce, Customer Relationship Management, Enterprise Resource Planning, Supply Chain Management, en Corporate Knowledge Management. Baan Company business solutions software wordt wereldwijd toegepast door meer dan 13.000 ondernemingen en stelt deze in staat om strategische ondernemingsgroei te realiseren, om bedrijfsprocessen te verbeteren, om de bedrijfsmatige complexiteit te verminderen en de flexibiliteit van de onderneming te verbeteren.
Baan Company beschikt over twee hoofdkantoren, te weten, in Barneveld (Nederland) en in Herndon, Virginia (USA) en is bereikbaar op het wereldwijde web op www.baan.com.
Uitspraken in dit persbericht met woorden zoals 'gelooft', 'verwacht', 'voorziet' en dergelijke, zijn vooruitziende uitspraken die vallen onder de Securities Exchange Act van 1934, in haar huidige vorm, en zijn als zodanig onderworpen aan diverse risico's en onzekerheden die de uitkomsten drastisch kunnen beïnvloeden. De daadwerkelijke uitkomsten kunnen daarom behoorlijk afwijken van de in zulke uitspraken geuite of geïmpliceerde verwachtingen, schattingen of aannames. Typische risico's en onzekerheden kunnen worden gevonden in de openbare gegevens van Baan Company, als gedeponeerd bij de U.S. Securities and Exchange Commission (waaronder haar meest recente formulieren 20-F en 6-K).

'Baan' is een geregistreerd handelsmerk van Baan Company, en elke handelstransactie, product, of service naam waarnaar verwezen wordt in dit persbericht onder de naam 'Baan' is een handelsmerk en/of eigendom van Baan Company. Alle andere bedrijfs-, product-, en dienstnamen kunnen de handelsmerken zijn van hun respectievelijke eigenaars. Contactpersoon: Peter Kramer, +31-342-428786, of George Thompson, +1 202 828 9708, bij Baan, (pressroom@baan.nl); or Judith Ingleton-Beer van IBA, +44 1780 721433, of (jingletonbeer@iba.co.uk), voor Baan.

Web site: www.baan.com
(BAANF)

20 jul 00 16:26

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie