Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Archeologisch Onderzoek N210 in Ijsselstein

Datum nieuwsfeit: 21-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht


Persbericht
21 juli 2000

ARCHEOLOGISCH ONDERZOEK N210 in IJSSELSTEIN

Bij de voorbereidingen voor de omlegging van de provinciale weg N210 om Zenderpark/IJsselstein-Zuid, zijn ter hoogte van de Lage Dijk vindplaatsen uit de Romeinse- en de Bronstijd aangetroffen.

Omdat de werkzaamheden deze archeologische vindplaatsen verstoren moeten de opgravingen vóór de aanleg van de N210 plaatsvinden. Het Archeologische Diensten Centrum is, in samenwerking met de Rijksdienst voor Oudheidkundig Bodemonderzoek, deze week gestart met de opgravingen van de overblijfselen van deze nederzettingen. Dit zal ongeveer vijf weken gaan duren.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Frank v.d. Heijden, project- leider van het Archeologisch Dienstcentrum, tel. 033-2998181. Ter informatie sturen wij u bijgaand een folder mee. (Voor informatie: Astrid.Schoon@provincie-utrecht.nl, 030 - 258 37 13)

Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie