Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Grafiektentoonstelling 'Inkijk' in Huis Kernhem te Ede

Datum nieuwsfeit: 22-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede


- 22 juli tot 6 september -

Grafiektentoonstelling 'Inkijk' in Huis Kernhem

In de periode van zaterdag 22 juli tot woensdag 6 september 2000 is in Huis Kernhem in Ede - drie dagen per week - gratis de tentoonstelling 'Inkijk' te bezichtigen. De expositie bestaat uit dertig kunstwerken uit de gemeentelijke kunstcollectie.

De gemeentelijke kunstcollectie bestaat uit ongeveer duizend werken in zeer verschillende stijlen, vormen en materialen. De tentoonstelling 'Inkijk' - die dit jaar hieruit is samengesteld - gaat uit van de categorie 'grafiek'. Met de tentoonstellingstitel geeft de organisatie aan dat het gaat om een doorsnee uit het gemeentelijk kunstbezit.

Grafiek

Grafiek is de verzamelnaam voor kunstwerken die met behulp van verschillende grafische technieken tot stand zijn gekomen. De bekendste grafische technieken zijn de houtsnede, linosnede, ets, litho en zeefdruk. Kenmerkend is in alle gevallen dat met behulp van een hulpmiddel zoals bijvoorbeeld een etsplaat uiteindelijk meerdere kunstwerken kunnen worden vervaardigd. Bij grafiek is dus altijd sprake van werk in oplage.

De voor de tentoonstelling geselecteerde werken geven een indruk van de grafische werken die de gemeente Ede in haar bezit heeft. Het zijn kunstwerken die zijn aangeschaft in de periode 1977 tot 1996. Een deel van de collectie grafische werken is in het bezit gekomen door aankoop van de zogeheten 'Gelderse Grafiekmap'. Dit is een serie grafische kunstwerken die van 1977 tot 1996 verscheen en door de Stichting Signature werd verzorgd. Voor opname in deze serie werden veelal jonge kunstenaars uitgenodigd.

Gratis toegang

Huis Kernhem is gelegen aan de Kernhemseweg 7 in Ede en is geopend op woensdag van 15.00 tot 21.00 uur, op zaterdag van 15.00 tot 19.00 uur en op zondag van 11.00 tot 19.00 uur. De toegang is gratis.

Bij de tentoonstelling is een zaalblad met informatie over de getoonde kunstwerken alsmede informatie over de verschillende grafische technieken aanwezig.Ede, 19 juli 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie