Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

BMW's Huisman en Van Es afgekeurd voor Libertel DTCC races

Datum nieuwsfeit: 22-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Circuit Park Zandvoort


BMW's Huisman en Van Es afgekeurd

BMW's Huisman en Van Es afgekeurd 21 July 2000 - Het College van Beroep voor de Autosport heeft de beslissing genomen om de BMW's van Carly Motors met de rijders Duncan Huisman en Sandor van Es definitief uit de uitslagen te halen van de races van 14 mei op Circuit Park Zandvoort. Door deze uitspraak, aan de vooravond van de races op het TT Circuit Assen, gaat Mitsubishi-rijder Tim Coronel aan de leiding van het Libertel Dutch Touring Car Championship. Dit voor Nederland toonaangevende toerwagenkampioenschap rijdt dit weekeinde twee races op het circuit in Assen.

Na afloop van de twee races in het Libertel DTCC op 14 mei werden Huisman en Van Es uitgesloten van beide wedstrijden, vanwege bewerkte kleppen in de cilinderkop. Carly Motors (de inschrijver van de twee BMW's) ging tegen die uitspraak in beroep, waardoor de uitslag, inclusief de BMW's, gehandhaafd bleef.
Het College van Beroep oordeelde dat bewerking van kleppen niet is toegestaan en sloot beide auto's definitief uit de uitslag. Door de uitsluiting zakken beide rijders een plaats in de tussenstand. Ze kunnen echter nog volop aanspraak maken op de Nederlands titel.
Stand kampioenschap Libertel DTCC:
1. Coronel 78; 2. Huisman 76; 3. Van Es 75; 4. Van Riet 68; 5. Molenaar 63; 6. Verschuur 60.

Foto: Marco Miltenburg / RACEPICTURES.COM

© Copyright 2000, Circuit Park Zandvoort

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie