Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stadhuis op stelten: zomeractiviteiten gemeente Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 23-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam


|
Persberichten

Stadhuis op stelten

Zondagmiddag 23 juli vanaf 12.00 uur verandert het stadhuis van Amsterdam in een pretpark voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De Amsterdamse jeugd kan op deze dag kennismaken met tal van activiteiten die in de zomervakantie speciaal voor haar worden georganiseerd. Op het podium bij de hoofdingang treden verschillende dans- en muziekgroepen op. Er is circus, overal klinkt muziek en op het festivalterrein lopen drumbands en straatartiesten. Op het terras is een poppentheater. Op het binnenterrein kun je koken en schilderen. Er is een groot springkussen. De brandweer en politie komen langs en geven demonstraties. Ook wordt ruim aandacht besteed aan Sail 2000. In de Boekmanzaal is disco. Er is een metershoge klimwand en op het Waterlooplein zijn allerlei sportieve activiteiten. Zo is er een grote halfpipe met stuntteam. Wie skates of een skateboard meeneemt, kan zelf meedoen. De activiteiten beginnen om 12.00 uur en duren tot 16.00 uur. Wethouder Saskia Bruines zal het startsein geven.

Stadhuis op Stelten is de eerste van een reeks activiteiten die de gemeente elk jaar organiseert voor de kinderen die in de vakantie in de stad blijven. Stadhuis op Stelten wordt georganiseerd door de Stichting JAM in opdracht van Bureau Stadspas van de gemeente Amsterdam. Informatie over de activiteiten is te zien in het programma ZomerKinderTV, dat 6 weken lang 's ochtends op Amsterdam 1 en 's avonds op AT5 wordt uitgezonden. Op AT5 tekst pagina 350 worden de activiteiten per stadsdeel vermeld.

Amsterdam, 19 juli 2000 Anna Bekius, 5522208

^


-

© gemeente Amsterdam - 19-07-2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie