Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FNV debat over positie zwarte en migranten-vrouwen

Datum nieuwsfeit: 23-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FNV

FNV op Kwakoe Zomerfestival
FNV Voorlichting - (publieksinfo@fnv.nl)

[Het begon als voetbaltoernooi, en is nu een van de belangrijkste multiculturele festivals. Het Kwakoe Zomerfestival duurt nog tot en met 20 augustus. De FNV is een van de sponsors en organiseert op zondag 23 juli een debat over onder andere gelijk loon voor mannen en vrouwen.

Tussen 15 juli en 20 augustus vindt in Amsterdam-Zuidoost weer alle weekenden het Kwakoe Zomerfestival plaats.

Het festival begon 24 jaar geleden als voetbaltournooi voor thuisblijvers tijdens de vakantieweken. Bezoekers waren in het begin vooral bewoners van Amsterdam Zuidoost.

Intussen is Kwakoe uitgegroeid tot een van de grootste multiculturele manifestaties van Nederland met meer dan 600.000 bezoekers. De helft komt uit Amsterdam en omgeving, de rest is afkomstig uit heel Nederland.

Het festival heeft van oorsprong een sterk Surinaams, Antilliaans en Afrikaans karakter. De laatste jaren zijn steeds meer culturen vertegenwoordigd.

Op zondag 23 juli organiseert de FNV een speciaal debat over de positie van zwarte en migranten-vrouwen op de arbeidsmarkt. Het vindt plaats in de grote circustent op het festivalterrein, Bijlmerpark, Amsterdam-Zuidoost.

De FNV reikt onder meer een prijs uit aan de deelneemster die in het debat de beste aanbeveling doet. Het weekend daarop is de FNV present met een infostand.

Meer over het vrouwendebat in de www.fnv.nl/?02werkgeld/vrouw/?f=14&c=150&i=nd(vrouwencorner) van deze site.

Kwakoe heeft zelf een leuke, uitgebreide www.dds.nl/~kwakoe(site in de Amsterdamse Digitale Stad).


20 juli 2000

Het laatste nieuws van de FNV vindt u elke dag op www.fnv.nl/nieuws.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie