Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persbericht regiopolitie Groningen

Datum nieuwsfeit: 23-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 23-07-2000
Persbericht regiopolitie Groningen
Zondag, 23 juli 2000

Dagelijkse berichten

Veendam: inbraak in manege
Gisternacht is er in een manege aan de Woldlaan in Veendam ingebroken. Door het verbreken van een slot van een toegangsdeur kon men in de kantine van de manege komen. De verdachten hebben kasten doorzocht en kisten in de stallen opengebroken. In de kantine gooide men flessen met frisdrank kapot op de grond. Daarnaast heeft men een hoeveelheid lege flessen en enkele pakjes sigaretten meegenomen.
Delfzijl: rijden onder invloed
Gistermiddag heeft de politie een 50-jarige inwoonster van Middelstum aangehouden. De vrouw die onder invloed van alcohol verkeerde, was met haar personenauto in de Florastraat in haar woonplaats tegen twee geparkeerde autos gereden en had daarnaast nog een garage met haar voertuig beschadigd. Na onderzoek op het politiebureau bleek, dat de automobiliste 1.1 promille alcohol in haar bloed had. De vrouw was niet in het bezit van een geldig rijbewijs, omdat zij een ontzegging had voor het besturen van een motorvoertuig.

Oude Pekela: winkeldiefstal
Gistermorgen heeft de politie in een supermarkt aan de Helling in Oude Pekela een 20-jarige inwoner van die plaats aangehouden. Kort daarvoor had de verdachte uit die winkel een pakje waspoeder ontvreemd. Na verhoor is de verdachte op vrije voeten gesteld.
Marum: ongeval met letsel
Vannacht is een 29-jarige Stadjer samen met een 27-jarige inzittende uit de stad Groningen met zijn auto van de Rijksweg A 7 in Marum geraakt. Het voertuig kwam in de bosschages naast de afrit van de weg tot stilstand en werd totaal vernield. De bestuurder die voor twee zich op de rijbaan bevindende voetgangers moest uitwijken, kwam in de middenberm terecht en verloor vervolgens de macht over het stuur. Beide inzittenden zijn met onbekend letsel voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De twee voetgangers zijn inmiddels bekend; zij worden door de politie over het voorval gehoord.
Noordhorn: alcomobilist rijdt in heg
Vannacht heeft de politie op de Noorderweg in Noordhorn een 23-jarige automobilist uit die plaats aangehouden, die onder invloed van alcoholhoudende drank in een heg voor een woning in die straat was gereden; de auto bleef muurvast in de heg steken. Bij onderzoek op het politiebureau bleek, dat de verdachte 2 promille alcohol in zijn bloed had; zijn rijbewijs is ingevorderd.

Delfzijl: rijden onder invloed
Gisteravond heeft de politie op de Nieuweweg in Delfzijl een 41-jarige bromfietser uit die plaats bekeurd voor het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Bij onderzoek op het politiebureau bleek, dat de Delfzijlster 1.4 promille alcohol in zijn bloed had.
Uithuizen: rijden onder invloed
Ook bekeurde de politie op de Havenweg in Uithuizen een 40-jarige bestuurder van een bestelauto uit Hengelo, die te veel alcohol had genuttigd. Na onderzoek op het ademanalyseapparaat bleek, dat de bestuurder 1.4 promille alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs is van de verdachte ingevorderd; hij kreeg een rijverbod van zeven uur.
Groningen: rijden onder invloed
Gisteravond heeft de politie op de Regulusstraat in Groningen een 39-jarige automobilist uit de stad Groningen gecontroleerd op het gebruik van alcoholhoudende drank. Na onderzoek bleek, dat de Stadjer
2.6 promille alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd.

Groningen: fiets in brand gestoken
De politie heeft vannacht in de Poelestraat in de stad Groningen een 19-jarige man uit Uithuizermeeden en een 18-jarige Stadjer voor vernieling aangehouden. De twee verdachten hadden samen met een nog andere man, die nog niet is kunnen worden aangehouden, een in de Sint Jansstraat geplaatste fiets in de brand gestoken.
Groningen: boete voor wildplassen
Vannacht heeft de politie in de Peperstraat in de stad Groningen een 52-jarige inwoner uit deze de stad voor wildplassen aangehouden. De Stadjer weigerde bij het aanzeggen van het proces-verbaal zijn naam op te geven. De man is geboeid overgebracht naar het politiebureau en is na verhoor op vrije voeten gesteld.

Groningen: jongen met mes verwond
Gistermiddag heeft een 14-jarige inwoner van Groningen aan de Golfslag in zijn woonplaats zijn evenoude plaatsgenoot met een mes verwond. Het slachtoffer had bij de verdachte thuis aangebeld en was direct na het openen van de deur de verdachte gaan slaan. Deze is tijdens het slaan door het lint gegaan en heeft het slachtoffer met een mes in het gezicht gestoken. Het slachtoffer is zonder vrees voor levensgevaar naar het ziekenhuis overgebracht. De politie stelt een onderzoek naar het voorval in.

Groningen; bromfietser gewond
Gisteravond is een 40-jarige bromfietser uit de stad Groningen op het Borneoplein in de stad ten val gekomen. De bromfietser kwam met zijn voorwiel tegen een in het wegdek liggend betonnen rand en verloor daardoor de macht over het stuur. Het slachtoffer is met verwondingen aan het gezicht naar het ziekenhuis overgebracht.
Groningen; autokrakers aangehouden
Vannacht heeft de politie in het Zuiderpark in Groningen een 44-jarige inwoner van Zuidbroek en een 33-jarige Stadjer aangehouden. Kort daarvoor had het tweetal in de Ubbo Emmiussingel in de Stad in een auto ingebroken. In de auto waarin de verdachten reden is een aantal inbrekersattributen aangetrofen. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Afdeling Communicatie: 050-5995010.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie