Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Marcel Landzaad wint Hunsrückrally in Fiat Seicento Trofeo

Datum nieuwsfeit: 23-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
T.a.v. (auto)sportredactie

Fiat Seicento Trofeo

Marcel Landzaad wint de Hunsrückrally

Baumholder, 22 juli 2000 - Marcel Landzaad en Rogier v/d Mispel hebben in de Hunsrückrally de eerste plaats behaald en daarmee 20 punten voor het kampioenschap van de Fiat Seicento Trofeo. De rally die grotendeels op militair oefenterrein werd verreden en zeer uiteenlopende wegdekken kende, vroeg dit jaar weer veel van de rijders en hun materieel. Bolderheij, Fassbender en Bolhaar, de nummers 1 tot en met 3 in het algemeen klassement, haalden de finish niet en van de in totaal 78 gestarte auto's bereikten 43 auto's de eindstreep.

Onder zonnige, optimale weersomstandigheden gingen de acht Trofeo-equipes van start. Op de eerste proef zat Fassbinder Bolderheij op de hielen met slechts 1 seconde verschil. Bolderheij moest echter na de derde proef opgeven door een defect aan de krukaspoelie. Bolhaar eindigde op deze proef als eerste 12 seconden voor Landzaad. Fassbender had met een lekke band te kampen finishte op een vierde positie. Op de vierde proef reed Damen rechtsvoor lek, maar kon de proef nog redelijk uitrijden. In dezelfde proef werd Gerwin Biesheuvel vanachter door een achteropkomer uit een andere klasse geramd, waardoor hij het zonder achterruit moest stellen.Na zes proeven, aan het einde van de eerste dag had Fassbender een voorsprong van 1 '27'' op Bolhaar, die een goede eerste dag reed zonder lekke banden.

Bolhaar: "Ik ga voor safe en stuur zoveel mogelijk om de stenen heen. Het kost misschien wat extra tijd, maar met een lekke band verlies je helemaal veel."Landzaad eindigde, de eerste dag, 21 seconder achter Bolhaar. De tweede dag startte met twee lange, zware proeven achter elkaar met een totale lengte van meer dan 52 kilometer. Fassbender kreeg 5 kilometer voor de eindstreep opnieuw een lekke band en kon in de rally blijven. Biesheuvel raakte een grote steen in de berm en ook hij kon ondanks de schade verder rijden. Bij Heijstek raakte de achterwielophanging los. Met man en macht werd een en ander gelast maar op de volgende proef bij de beruchte 'Dikke Berta'-jump gebeurde het opnieuw. Heijstek moest stoppen.

Fassbender had op proef 9 nog steeds een forse voorsprong op Bolhaar, met Landzaad op slechts zes seconden achter hem. Voor Fassbender bleek het de laatste proef, hij had te kampen met verlies van versnellingsbakolie en moest eveneens stoppen. Hierdoor ging Bolhaar voor het eerst dit seizoen aan de leiding. Maar er waren nog vier proeven te gaan. Als een van de weinige wist hij de zware proeven zonder lekke banden door te komen, maar een gebroken aandrijfas op de Pfanzerplatte (proef 12) deed hem alsnog uitvallen. Hierdoor ging Landzaad aan de leiding met met bijna zes minuten voorsprong op Damen mede veroorzaakt door een lekke band op de tiende proef.

Na dertien proeven behaalde Landzaad de eerste overwinning van het jaar en werd 29ste in het overall-klassement van de Hunsruckrally. Doordat Bolderheij, Fassbender en Bolhaar uitvielen, verandert er niets in het Trofeo-tussenklassement Ook Landzaad behoud zijn vierde plaats.

Uitslag Hunsruckrally
1. Landzaad/ v/d Mispel 20 punten 3.05'.05''; 2. Damen/ Wassink 15 punten 3.12'.19''; 3. De Vos/ Brouwer 12 punten 3.13'.33''; 4. G. Biesheuvel/ Schillemans 3.15'.47''; 5. Bolderheij/ Reijnen uitgevallen; 6. Heystek/ v/Heerde uitgevallen; 7. Fassbender/ Hissink uitgevallen; 8. Bolhaar/ Poortman uitgevallen

Stand Fiat Seicento Trofeo-klassement
1. Evert Bolderheij (Amstelveen)/ Arina Reijnen (Aalsmeer) 62 punten; 2. Roel Fassbender (Schijndel)/ Bart Hissink (Groningen) 60 punten; 3. Eric Bolhaar (Nijkerk)/ Wim Poortman (Zevenaar) 54 punten; 4. Marcel Landzaad (Wychen)/ Rogier v/d/ Mispel (Driebergen) 50 punten; 5. Ed de Vos (Leiden)/ Eelco Brouwer (Leiden) 38 punten; 6. Corne Damen (Waspik)/ Ronald Wassink (Lettele) 33 punten; 7. Arjan Heijstek (Werkendam)/ Marco Schillemans (Roosendaal) 18 punten

Dirk Buwalda
(media@vin.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie