Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Van Vliet beheerst vijfde ronde Pearle Alfa 156 Challenge

Datum nieuwsfeit: 23-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
T.a.v. (auto)sportredactie

Vijfde ronde Pearle Alfa 156 Challenge

Van Vliet heerst op circuit van Assen

Assen, 23 juli 2000. De regerende kampioen in de Pearle Alfa 156 Challenge had het van te voren aangekondigd. ,,Ik", sprak Marcel van Vliet aan de vooravond van de vijfde race van het seizoen 2000, ,,ik ga winnen op Assen, en het kampioenschap weer helemaal openbreken".
De Versatel-rijder hield woord. In de training was hij al zijn concurrenten te snel af, en de race leidde hij van start tot finish, al had hij handen en voeten nodig om zijn teamgenoot Sandra van der Sloot voor te blijven. ,,Het was de hoogste tijd dat ik eens won", gaf Marcel van Vliet na afloop toe. Als je kampioen bent geworden en je wint vervolgens in het daaropvolgende jaar geen race, dan is dat lastig te verteren. Het lag aan ons zelf. We hebben zitten slapen. Maar nu zijn onze auto's technisch optimaal en dat blijven ze voor de rest van het seizoen". De winst van het Versatelteam was een hard gelag voor de Illyrijders. Frank Kerseboom, die al drie races had gewonnen, bleef in de training op de tiende plaats steken, een plaats achter zijn teamgenoot Gaby Uljee. In de race werkte hij zich behendig op naar de vijfde plaats maar meer zat er voor hem niet in.
Kerseboom: ,, Het lijkt er op dat de concurrentie ons in technisch opzicht voorbij is gegaan. Ik denk dat het iets met de remmen te maken heeft. Maar dat we in de training op meer dan een seconde van Van Vliet bleven steken, is natuurlijk te gek. We zullen heel hard aan het werk moeten op straks op de Marlboro Mastersdag weer strijd met de Versatelrijders te kunnen leveren".
En bijvoorbeeld ook met de rijders van het Automotive team. Ferry Duivenvoorde lijkt een periode vol pech achter zich te hebben gelaten. Hij finishte heel sterk als derde achter Van Vliet en Van der Sloot. De laatste leek in de race wat sneller dan haar teamgenoot. Sandra van der Sloot. ,,Natuurlijk'', aldus Van der Sloot, ,, had ik een passeerpoging kunnen ondernemen. Maar waarom zou ik. Ik heb geen grote kans meer op de titel, Marcel wel. Daarbij, Marcel is echt niet iemand die zich zomaar laat passeren. Maar het heerlijk te weten dat onze auto's nu zo goed zijn''. De grote pechvogel van het week-einde was de jeugdige Boy Zentveldt. Hij zag een hoge klassering de mist in gaan toen hij al direct werd aangetikt door Berend Gesman. De Automotive-coureur viel terug naar een 20ste plaats maar vocht zich via een perfecte inhaalrace nog naar een tiende plaats terug. Met nog drie races voor de boeg leidt Frank Kerseboom nog de titelstrijd met 85 punten, nu echter op de voet gevolgd door Van Vliet die er 84 heeft.

Uitslag vijfde Pearle Alfa Challengerace:
1. Marcel van Vliet, 13 ronden in 21.45.399, gem. 140.285 km per uur. ; 2. Sandra van der Sloot op 0.277; 3. Ferry Duivenvoorde op 0.747; 4. Roeland Voerman op 4.681; 5. Frank Kerseboom op 9.228; 6. Gaby Uljee op 9.665; 7. Cees Langeveld op 13.515; 8. Mark Kroes op14.575;9. Berend Gesman op 19.327;10. Boy Zentveldt op 19.902.

Snelste ronde Roeland Voerman 1.40.002.

Stand Pearle Alfa 156 Challenge:
1. Frank Kerseboom 85 punten; 2. Marcel van Vliet 84 punten; 3. Sandra van der Sloot 65 punten; 4. Gaby Uljee 54 punten; 5. Roeland Voerman 52 punten;
6. Boy Zentveldt 46 punten; 7. Berend Gesman 45 punten; 8. Cees Langeveld 34 punten; 9. Peter Gerhards 29 punten; 10.Ferry Duivenvoorde 28 punten

Stand Olympische klasse:
1. Hans Coeberg 67 punten; 2. Rene vd Putten 76 punten; 3. Natasja Mets 41 punten; 4. Michel Gort 40 punten ; 5. Rob Andriessen 35 punten; 6. Marc Bannenbergh 32 punten; 7. Willy Welles 29 punten; 8. Peter van Ispelen 28 punten; 9. Johan Rolloos 16 punten; 10.Harry Nijenhuis 14 punten

Dirk Buwalda
(media@vin.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie