Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ronde 7 en 8 Libertel DTCC: BMW-trein dendert door

Datum nieuwsfeit: 23-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
T.a.v. (auto)sportredactie

Ronde 7 & 8 Libertel Dutch Touring Car Championship

BMW-trein dendert door op Assen

Assen, 23 juli 2000. Niets hindert de BMW-rijders Sandor van Es en Duncan Huisman. Na de afkeuring in beide races van 14 mei en het verlies van de daarin behaalde punten heeft het duo de zaken op Assen weer rechtgezet en de leiding in het kampioenschap weer stevig in handen. Zowel tijdens de trainingen als de beide races op het TT-circuit was het initiatief voor Carly Motors, de preparateur. Van Es won ronde zeven van het Nederlands toerwagenkampioenschap, terwijl Huisman ronde acht op zijn naam schreef. De overige deelnemers speelden een figurantenrol. Opvallend echter was de progressie van de Renaults Clio. Donald Molenaar en Frans Verschuur konden op de snelle baan in Drenthe het tempo goed volgen. Ook de Clio's van Kroon Racing toonden een prima vooruitgang.

Tijdens de eerste training op Assen reden de eerste dertien rijders binnen een seconde. Dat beloofde een spannende wedstrijd. En dat werd het ook. Na een voorbeeldige (vliegende) start, reden Van Es en Huisman op de plaatsen een en twee. Al in de eerste ronde liet eerst Allard Kalff zich verrassen door de beide Clio's van het Renault Dealer Team, vervolgens werd Tom Coronel 'slachtoffer' van het Renault-geweld. In ronde drie lagen Pim van Riet (Stokvis Renault) en Phil Bastiaans (Kroon Racing) met elkaar in de beide Renaults verlieten het strijdperk. Kalff (Team Marlboro Mitsubishi), achter Coronel als vierde gestart, verschalkte zijn teamgenoot in de vierde ronde en zette de aanval in op de Clio's van Verschuur en Molenaar. De beide BMW's waren toen al niet meer te achterhalen. In de zevende ronde moest Kalff de pits opzoeken; een kapotte bobine liet slechts drie cilinders van de Carisma functioneren. Voor Van Es de winst, dan Huisman, Verschuur en Molenaar. Coronel was niet echt blij met zijn vijfde plaats. Sebastiaan Bleekemolen kon echter wel tevreden terugkijken naar zijn zesde positie.

De start van de tweede race van het weekeinde in het Libertel DTCC was hectisch. Van Es was prima weg. Huisman (tweede), kreeg het zwaar te verduren. Molenaar reed over honderden meters deur aan deur met de voormalig Nederlands kampioen toerwagens. Huisman hield echter vast en veroverde vooralsnog de tweede positie. De derde man van het BMW Dealerteam Jan-Joris Verheul had een 'wereldstart' en reed op de vierde plaats. Lang zou dat niet duren voor de talentvolle jongeling. Hij toonde een enorme vechtlust maar moest zijn wagen in de voorlaatste ronde aan de kant zetten met een kapotte versnellingsbak. In de vijfde ronde was het stuivertje wisselen tussen de beide BMW-kopmannen. In een riskante actie verschalkte Huisman Van Es. De beide wagens raakten elkaar maar konden hun weg vervolgen, met Huisman op kop en Van Es daarachter. Molenaar reed eenzaam op de derde plaats. Kalff eindigde uiteindelijk als vierde. "Dat is natuurlijk niet iets om over naar huis te schrijven, maar gezien de situatie dit weekeinde het maximaal haalbare.""

Over twee weken worden de messen weer geslepen, tijdens de Marlboro Masters op 6 augustus als ronde 9 van het Libertel DTCC wordt verreden.

Uitslag race 1: Van Es (BMW), 11 ronden in 17:24.916 (148,294 km/uur); 2. Huisman (BMW), op 0,806; 3. Verschuur (Renault), op 7,082; 4. Molenaar (Renault), op 7,182; 5. Coronel (Mitsubishi), op 8,124; 6. S. Bleekemolen (Renault), op 16,113.
Uitslag race 2: 1. Huisman, 15 ronden in 23:49.974 (147,766 km/uur); 2. Van Es, op 5,082; 3. Molenaar, op 8,837; 4. Kalff (Mitsubishi), op 13,953; 5. Van Riet (Renault), op 17,735; 6. Coronel, op 20,359.

Stand Nederlands kampioenschap:

1. Van Es 115; 2. Huisman 114; 3. Coronel 99; 4. Molenaar 91; 5. Verschuur 84; 6. Van Riet 80
Stand Privateerscup: 1. Van Riet 130; 2. De Vos 123; 3. Van merksteijn 105
Stand merkencup: 1. BMW 150; 2. Renault 137; 3. Mitsubishi 129.

Volgende race: 6 augustus, Zandvoort

Info: Dirk Buwalda (06-54644347)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie