Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bas Schothorst wint Formule Ford in Colmar Berg

Datum nieuwsfeit: 23-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Bas Schothorst wint voor Van Kalmthout in Colmar Berg

Op het circuit van Colmar Berg in Luxemburg won coureur Bas Schothorst van Van Kalmthout Racing de vijfde ronde om het Benelux-kamopioenschap. In een turbulente wedstrijd, die werd onderbroken nadat in de zesde ronde enkele rijders van de baan geraakt waren, leverde Schothorst zijn tot nu toe beste prestatie van het seizoen. Marijn van Kalmthout werd vierde en behaalde de tweede plaats in de First Division, de klasse voor auto's ouder dan twee jaar. Marc Wortelboer eindigde op een verdienstelijke negende plaats. Michel Florie raakte betrokken in de chaos in de zesde ronde en viel voortijdig uit.

Het weekeinde werd voor Van Kalmthout Racing overschaduwd door het treurige bericht, dat medewerker Frans Franssen was overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding. "Dit is voor ons allemaal een enorme klap. Frans was jarenlang nauw bij ons team betrokken, leefde altijd enthousiast mee en zou ook dit weekeinde zijn meegegaan naar Luxemburg. Als je zo'n bericht hoort, realiseer je je dat we allemaal mensen van een dag zijn", zei Marijn van Kalmthout. Ter nagedachtenis van Frans Franssen reden alle vier de coureurs van het team met een rouwband om en uiteraard werd op het podium ditmaal afgezien van de gebruikelijke champagne.

In de tijdtraining was Bas Schothorst de snelste Van Kalmthout-coureur. Hij kwalificeerde zich als tweede en kwam slechts 0,02 seconde tekort op de snelste tijd. "Het ging heel goed. Ik vond vrij snel de goede afstelling en het circuit ligt me wel", zei Schothorst. Marijn van Kalmthout stond zesde op de grid en was daarmee tweede in de First Division. Michel Florie trainde als twaalfde en Marc Wortelboer als 16e.

Bij de start kon Bas Schothorst zijn tweede positie zonder problemen verdedigen. Ook voor Marijn van Kalmthout verliep de beginfase voortvarend, hij zette Stefan de Groot onder druk. In de zesde ronde ontstond er echter chaos in de chicane: Ferdinand Kool was in de bandenstapel gereden en de banden lagen dwars over de baan. Michel Florie kon de banden niet meer ontwijken. Daardoor raakte zijn auto zo zwaar beschadigd, dat hij de strijd moest staken. Na een korte onderbreking werd de race voortgezet. Jaap van Lagen nam wederom de leiding, maar verremde zich kort daarna en zo kon Bas Schothorst de eerste plaats overnemen. Hij reed daarna een foutloze race en stelde zijn eerste Formule Ford-overwinning veilig. "Een fantastisch gevoel dat het nu eindelijk een keer gelukt is", aldus de dagwinnaar. Marijn van Kalmthout eindigde als vierde, tevens tweede in de First Division. "Onvoorstelbaar, dat je als vierde algemeen toch nog maar tweede in de First Division bent", merkte hij op. "Dat geeft wel aan hoe hoog het niveau is!" Marc Wortelboer reed een keurige inhaalrace en werkte zich op naar de negende plaats, waarmee hij tevreden was.

Uitslag:


1. Bas Schothorst, 4.Marijn van Kalmthout (2e First Division), 9. Marc Wortelboer, Michel Florie uitgevallen
Stand Benelux-kampioenschap na 5 races

Benelux: 1.Koel, 80 2.Schothorst, 49 6. Florie, 30 9. Van Kalmthout, 16 12.Wortelboer, 13

Benelux First Division: 1.De Groot, 80 2. Van Kalmthout, 59

Voor meer informatie: Marijn van Kalmthout, telefoon (06) 53 28 04 60

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie