Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe exposities in Natuurmuseum Nijmegen

Datum nieuwsfeit: 23-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

De Gelderse Poort in beeld

Dubbelexpositie: Vogelparadijs Gelderse Poort en natuurfoto s van Edwin Giesbers

Na een grondige verbouwing heeft het Natuurmuseum Nijmegen zijn benedenverdieping klaargemaakt voor de vestiging van een informatiepunt van De Gelderse Poort. Het museum start op zondag 23 juli a.s. met Vogelparadijs Gelderse Poort: een expositie over allerlei vogels die in het natuurgebied De Gelderse Poort leven. Watervogels, moerasvogels, weidevogels, struweelvogels maar ook bos- en erfvogels horen in dit natuurontwikkelingsgebied thuis. Daarnaast is in het museum een fototentoonstelling van natuurfotograaf Edwin Giesbers te zien. Hij weet landschap, flora en fauna van De Gelderse Poort fascinerend vast te leggen op de gevoelige plaat. Met deze dubbelexpositie begint het Natuurmuseum Nijmegen aan zijn nieuwe functie om recreanten en andere bezoekers te informeren over de Gelderse Poort. In november wordt het nieuwe informatiepunt officieel geopend.

De Gelderse Poort is een waar vogelparadijs. Het gebied staat bekend om zijn vogelrijkdom: allerlei vogels vinden in de verschillende landschappen een plek om te broeden en te eten. De Gelderse Poort staat dan ook op het punt aangewezen te worden als speciale beschermingszone in het kader van de Europese Vogelrichtlijn. Door natuurontwikkeling en extensieve graslanden krijgt een vogel zoals de schuwe kwartelkoning een kans. De expositie Vogelparadijs Gelderse Poort laat broedvogels zien zoals grauwe gans, kuifeend, steenuil, buidelmees en ijsvogel, en allerlei zomergasten zoals visarend en steltlopers. De grote karekiet en zwarte stern zijn bedreigde soorten die hier nog voorkomen. Van algemeen voorkomende tot zeldzame, onzichtbare soorten zijn exemplaren te zien in deze tentoonstelling. Met de opgedane kennis zal men eenmaal buiten in de natuur meer vogels kunnen herkennen!

Natuurfotograaf Edwin Giesbers exposeert 25 foto s over de Gelderse Poort. Te zien zijn mooie landschapsfoto s van de Ooijpolder en de Millingerwaard, en opnames van vogels. Opvallend zijn vooral de gedetailleerde opnames van insecten en planten. Macrofotografie, het beeldvullend vastleggen van kleine voorwerpen, is dan ook zijn specialisme. Giesbers is geen onbekende in de wereld van de fotografie. Regelmatig verschijnen zijn foto s in verschillende natuurtijdschriften. Eén van de geëxposeerde foto s, Kikker onder een paddestoel , is bekroond op de prestigieuze fotowedstrijd Wild Life Photographer of the Year. De expositie van Giesbers is te bezichtigen tot en met 12 november 2000.

Het Natuurmuseum Nijmegen is gevestigd in de Gerard Noodtstraat 121 te Nijmegen, telefoon 024-3297070. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van
10.00 tot 17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag is het museum gesloten. De entree bedraagt 4, - voor volwassenen en 3, - voor kinderen en 65+. MJK is geldig.

Geachte redactie, wilt u zo vriendelijk zijn om dit persbericht in uw blad op te nemen? Voor een foto en meer informatie kunt u met ons contact opnemen, tel. 024-3297070.

Yvonne Bloemena, PR-medewerker van het Natuurmuseum Nijmegen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie