Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voortgang studie naar één CAO voor DeliXL

Datum nieuwsfeit: 24-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Dienstenbond CNV

CAO-NIEUWS

Voortgang studie naar één CAO voor DeliXL

Op 22 mei jl. hebben wij voor het eerst overlegd met de directie. Er zijn afspraken gemaakt over een werkwijze, die uiteindelijk op 1 juni 2001 moet leiden tot één CAO. Op 11 juli jl. was er een tweede overleg.

Alle verschillen in arbeidsvoorwaarden worden in fasen in kaart gebracht en besproken. Enkele uitgangspunten zijn: de GVA-CAO zal als basis gebruikt worden. Alle werknemers blijven totdat de nieuwe CAO een feit is hun huidige arbeidsvoorwaarden houden. Ook bij allerlei verhuizingen als gevolg van samenvoegen van locaties.
Inventarisatie en vergelijking vindt plaats op basis van het totale pakket arbeidsvoorwaarden, inclusief VUT en pensioen, arbeidstijden, toeslagen, ADV, enz., enz. De werkgever streeft naar een (op termijn) kostenneutrale operatie, waarbij de concurrentie niet uit het oog verloren wordt. Op 31 oktober aanstaande is de derde en laatste fase gereed. Dan zijn de verschillen duidelijk tussen de GVA-CAO en Gastronoom Horeca (regionaal & staf) en Van der Spek. Vervolgens begint dan op 23 november aanstaande het echte onderhandelingsproces. Het blijkt dat met name ex-Gastronoom en ex-Van der Spek fors achterlopen op hun ex-GVA collega's. Het mag duidelijk zijn dat de werkgever niet staat te trappelen om alle verschillen in één keer weg te poetsen. Dat is financieel gezien ook niet verantwoord.De verschillen zijn dus best groot. De Dienstenbond CNV tracht vanzelfsprekend deze verschillen op een zo acceptabel mogelijke wijze te verkleinen. Vragen? Neem dan contact op met Richard Leloux, bestuurder Handel, tel. : 023- 56 51 052.

Hoofddorp,
24 juli 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie