Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GGD Zuid-Holland Noord fuseert met GGD Duin- en Bollenstreek

Datum nieuwsfeit: 24-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

GGD Zuid-Holland Noord fuseert met GGD Duin- en Bollenstreek

Vlottere hulpverlening regionale GGD

CULTUUR EN EDUCATIE - Een snellere en betere hulpverlening. Dat hoopt de Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst (GGD) Zuid-Holland Noord te realiseren door een fusie met de GGD Duin- en Bollenstreek.

Door de efficiëntere werkwijze zal de nieuwe GGD meer aandacht kunnen besteden aan de 'klanten'. De voorlichting zal verbeterd worden, en een vlot afsprakensysteem zorgt voor een snellere beantwoording van vragen en afhandeling van klachten.
De grotere GGD kan met meer personeel doelmatiger te werk gaan en daardoor minder onkosten maken. De nieuwe dienst bestaat uit 160 medewerkers. Het grotere personeelsbestand heeft ook voordelen voor de medewerkers. De artsen en verpleegkundigen kunnen makkelijker van werkplek wisselen en zich meer dan voorheen ontwikkelen op hun vakgebied door het volgen van cursussen. Op deze manier hoopt de GGD goed geschoolde medewerkers te behouden en nieuwe aan te trekken en zo kwalitatief betere hulp te kunnen aanbieden.
Het bestuur van de GGD bestaat nu uit alle wethouders van Volksgezondheid van de 22 gemeenten. Voorzitter is, zoals gebruikelijk, de wethouder van de grootste gemeente, in dit geval Leiden. De directeur van de nieuwe GGD Zuid-Holland Noord blijft mevrouw Lineke Jonkers, die ook directeur was van de GGD Zuid-Holland Noord vóór de fusie met de GGD Duin- en Bollenstreek
Waarvoor kan ik terecht bij de GGD?
Iedereen heeft wel eens met de GGD te maken gehad. Bijvoorbeeld voor een inenting tegen mazelen of bof en rode hond als kind of een onderzoek naar hoofdluis door de schooldokter.
Kinderen gaan regelmatig op bezoek bij een arts van de GGD die hun lichamelijke groei en de ontwikkeling van bijvoorbeeld gehoor en gezicht in de gaten houdt.
De GGD helpt infectieziekten (bijvoorbeeld tuberculose) voorkomen en bestrijden. Artsen en verpleegkundigen van de GGD enten daarom schoolkinderen in tegen diverse besmettelijke aandoeningen. Ook licht de GGD licht voor over voorbehoedsmiddelen en seksueel overdraagbare ziekten. Reizigers kunnen bij de GGD terecht voor een vaccinatie tegen ziekten die in de tropen nog veel voorkomen.
De GGD houdt zich verder bezig met controles op hygiëne en milieu, zoals in scholen en de kinderdagopvang, en biedt hulp aan mensen die het geestelijk moeilijk hebben. En als zich in de regio een ramp voordoet, zal de GGD een grote rol in de opvang en behandeling van de slachtoffers spelen.
Als gemeentelijke dienst houdt de GGD, die zich vooral bezig met het voorkomen van ziekten en bevordering van de gezondheid van de regionale bevolking. De GGD doet regelmatig mee aan bevolkingsonderzoeken en houdt enquêtes. Hierdoor wordt inzicht verkregen in de gezondheid van de bewoners van de Leidse regio. Op basis van deze studies kan de dienst de gemeente adviseren op het gebied van de gezondheidszorg.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie