Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Winnaar Prijs voor Architectuur in West-Vlaanderen

Datum nieuwsfeit: 24-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Ralf Coussée uit Assebroek wint Tweejaarlijke Prijs voor Architectuur
Brugge, 24/7/2000
In 2000 werd door de provincie West-Vlaanderen in samenwerking met Anno 02 - projectlijn architectuur een dubbele prijs voor architectuur uitgeschreven::
· Tweejaarlijkse Prijs voor Architectuur van de provincie West-Vlaanderen
· Tweejaarlijkse Prijs voor de Bouwheer van Anno 02 Het gemeenschappelijke thema was bedrijfsgebouw.
TWEEJAARLIJKSE PRIJS VOOR ARCHITECTUUR
VAN DE PROVINCIE WEST-VLAANDEREN

Er werden in totaal 25 projecten ingediend door 19 deelnemende architecten. Na jurering en plaatsbezoeken heeft de jury haar voorstel geformuleerd dat bekrachtigd werd door de bestendige deputatie.

De Prijs van de provincie West-Vlaanderen t.w.v. 100.000 fr. en de zilveren ereplaket wordt toegekend aan de heer Ralf Coussée uit Assebroek voor zijn ontwerp van Fractal Building Systems, Populierstraat 73 te Roeselare.

De heer Christian Kieckens uit Aalst krijgt voor zijn ontwerp Verbindingshal - Rambla, XPO Hallen, Doorniksesteenweg te Kortrijk een speciale prijs t.w.v. 75.000 fr. en de bronzen ereplaket van de provincie West-Vlaanderen voor de stedenbouwkundige kwaliteiten van het concept, waardoor de hallen gerevaloriseerd worden en er een nieuw soort publieke ruimte gedefinieerd wordt.

TWEEJAARLIJKSE PRIJS VOOR DE BOUWHEER
VAN ANNO 02

Hier werden 6 projecten ingediend door 6 bouwheren.

Voor de Tweejaarlijkse Prijs voor de Bouwheer van Anno 02 werd geen enkel project weerhouden.

Bij de twee bekroonde projecten heeft de jury volgende motivering geformuleerd :

· Fractal Building Systems is een fris, kwalitatief en zuiver project dat beantwoordt aan de vraag van het bedrijf om in een zeer korte tijdspanne (2 maanden) een efficiënte en goedkope architectuur te realiseren. Ook het flexibel karakter van het project is een pluspunt voor een bedrijf in volle expansie. De inplanting op een vrij klein terrein wordt goed aangepakt. Het samenspel tussen vorm en functie, zowel in de burelen en toonzaal als in de productiehal wordt gewaardeerd door de jury. De grote ruimtelijkheid en de aandacht voor licht in het Fractal-gebouw zijn verdienstelijk. Het landschapskarakter van de visueel en auditief open boxen (burelen en vergaderruimten) blijkt in realiteit zeer goed te functioneren.

· De ingreep van architect Kieckens om diverse bestaande hallen functioneel, praktisch te schakelen is een grote meerwaarde voor de bestaande expohallen in Kortrijk. De jury waardeert het nieuwe soort publieke ruimte dat door de ontwerper gecreëerd wordt. Het spel met natuurlijk en kunstmatig licht, de perspectieven (nog te versterken bij de bouw van de tweede fase), de organisatorische kwaliteiten maken dit ontwerp, Rambla genoemd, sterk.

De jury was samengesteld uit mevrouw Ann Dever, An Goemaere, de heren Johan Baele, André Loeckx, Ivo Vanhamme, als leden, en Ludo Valcke, Directeur Dienst voor Cultuur, als voorzitter, aangevuld met Luc Soete en Georges Vandenbussche, als waarnemers.

De uitreiking van de ereplaketten zal plaats vinden in het voorjaar van 2001.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie