Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Informatie over de West-Vlaamse gemeente-archieven

Datum nieuwsfeit: 24-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

West-Vlaamse gemeente-archieven
Brugge, 24/7/2000
Het West-Vlaamse Provinciebestuur heeft een bijzondere aandacht voor de lokale openbare archieven. Daarvan getuigen de verschillende stimulerende maatregelen die bedoeld zijn om de lokale overheden te helpen bij hun archiefzorg en -beheer. Een degelijk archiefbeleid is immers een noodzakelijke voorwaarde voor een efficiënt en rationeel bestuur. Daarnaast verdienen de lokale archieven bescherming omwille van hun culturele en wetenschappelijke waarde.

De provinciale stimulerende maatregelen omvatten een tijdelijke subsidiëring van nieuw opgerichte archiefdiensten, de organisatie van een cursus archiefbeheer aan de School voor Bestuursrecht (SBR) en de inzet van een ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie