Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Huis, Tuin en Keuken' door Herman Beliën

Datum nieuwsfeit: 24-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

huis, tuin en keuken door Herman Beliën

'Huis, Tuin en Keuken' door Herman Beliën

In samenwerking met uitgeverij Contact brengt WeTeN voor het tiende achtereenvolgende jaar een populair-wetenschappelijk boek uit voor de prijs van fl 12,50. Dit jaar buigt historicus en publicist Herman Beliën zich ter gelegenheid van de vijftiende Wetenschap en Techniek Week over het jaarthema 'Huis, Tuin en Keuken'. Beliën werkt sinds
1998 ook voor televisie waar hij historische programma's presenteert.
kaft Ons huis is de meest vertrouwde en intieme omgeving. We kunnen eigenlijk niet zonder. Een keuken hoort daarbij en als het even kan een tuin. Maar is de band tussen mens en plek wel zo vanzelfsprekend?

In de oudheid onstond de oikonomia, de leer van het huis, waarin de rol van de mens in de familie-eenheid centraal stond. Die traditie heeft lang bestaan, maar in de loop der eeuwen zijn onze opvattingen veranderd. Onder invloed van wetenschap en techniek zijn bijvoorbeeld ideeën over gezondheid en efficiency nauw verbonden geraakt met de inrichting van huis en keuken.

Nieuwe conserveringsmethoden, stromend water, elektriciteit, gas, de koelkast, de tefalpan en de magnetron waren elk op hun manier een revolutie. En net als de slaapkamer en de keuken is ook de tuin tegenwoordig een normaal deel van ons huis, en temmen en imiteren wij daarin de natuur met behulp van wetenschappelijke technieken. 'Huis, tuin en keuken' laat zien dat wetenschap ook in onze meest intieme omgeving een grote rol speelt.

'Huis Tuin en keuken' verschijnt september 2000 en wordt uitgegeven door uitgeverij Contact.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie