Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dressuurteams Olympische Spelen en EK samengesteld

Datum nieuwsfeit: 24-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Horses of the DutchDressuurteams voor Olympische Spelen en Europese Kampioenschappen samengesteld
BAARN Bondscoach dressuur Jürgen Koschel heeft op zondag 23 juli jl. na afloop van de NVDR-wedstrijden te Kootwijk de dressuurteams voor de Olympische Spelen en voor de Europese Kampioenschappen Junioren en Young Riders definitief samengesteld. De meeste aandacht ging natuurlijk uit naar de strijd om de vierde plaats in het team, dat wordt afgevaardigd naar de Olympische Spelen.

Ellen Bontje scoorde met Gestion Silvano N beter dan Gonnelien Rothenberger-Gordijn met Leonardo da Vinci en Jonggors Weyden en verdiende daarmee haar ticket voor Sydney.

Het team voor de Olympische Spelen ziet er als volgt uit:
* Coby van Baalen met Olympic Ferro;

* Ellen Bontje met Gestion Silvano N;<>

* Anky van Grunsven met Gestion Bonfire;

* Arjen Teeuwissen met Gestion Goliath T.
Reserve ruiter: geen.
Reserve paard: Gestion Idool.

Coby van Baalen en Arjen Teeuwissen debuteren op Olympisch niveau. Ellen Bontje gaat voor de derde keer naar de Olympische Spelen. Zij was erbij in Seoul 1988 en Barcelona 1992. In Barcelona won ze met Olympic Silvano N de zilveren teammedaille. Anky van Grunsven start voor de vierde keer op de Spelen. Neerlands succesvolste amazone aller tijden behaalde tweemaal de zilveren teammedaille (Barcelona en Atlanta), terwijl ze daar in Atlanta de individuele zilveren medaille aan toevoegde. Voor Gestion Bonfire betekent starten in Sydney, dat hij op drie achtereenvolgende Olympische Spelen is gestart en dat is een heel bijzondere prestatie.

EK-team Young Riders
De navolgende combinaties zijn door de bondscoach aangewezen voor deelneming aan het Europees Kampioenschap Dressuur Young Riders, dat van 23-27 augustus 2000 in Hartpury (Groot-Brittannië) wordt gehouden:
* Marlies van Baalen met Worldonline Habibi;
* Joyce Heuitink met Berkel I Dancer;

* Laurens van Lieren met Hexagons Rubiquil;
* Annemiek van der Vorm met Agrovorms Incredible.
Eerste reserve: Sanne van Voorst met Jaguar.

Bondscoach: Jürgen Koschel.
Chef déquipe: Francis Verbeek-van Rooy

EK-team Junioren
Voor het Europees Kampioenschap Dressuur Junioren, dat van 15-20 augustus 2000 in Lipica in Slovenië wordt verreden, zijn de navolgende amazones aangewezen:

* Daniëlle van Aalderen met Festivo;

* Inge Coenen met Gerenier;

* Dominique Filion met Gouberghs Montreal;
* Thamar Zweistra met Hexagons Kyrion.

Eerste reserve: Morgan ONeill Lashley met Don Pele.

Assistent-bondscoach: Francis Verbeek-van Rooy. Chef déquipre: Mara de Bel-Groenenboom.©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie