Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Midden- en West Brabant: tanken zonder betalen

Datum nieuwsfeit: 24-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Midden- en West Brabant

Eigenaar tankstation bijna aangereden

Datum: 24/7/2000
Auteur: Willem van Hooijdonk

Drie verdachten aangehouden in Zundert na tanken zonder te betalen met gestolen auto in Breda

Op zondagavond 23 juli jl. omstreeks 21.00 uur, heeft de eigenaar van een tankstation aan de Graaf Hendrik III laan te Breda, door opzij te springen kunnen voorkomen dat hij werd aangereden door een automobilist die had getankt zonder te betalen. De drie inzittenden van deze naar later bleek gestolen auto konden later op de avond door de politie in Zundert worden aangehouden.

Gisteravond tankten de inzittenden van een naar later bleek in Rotterdam gestolen Mazda voor fl 90, - benzine bij een tankstation aan de Graaf Hendrik III laan te Breda. De 70-jarige eigenaar van het tankstation observeerde dit en liep naar de auto toe omdat hij het vreemd vond dat de bijrijder uitstapte om de auto af te tanken en de bestuurder bleef zitten. Na het tanken stapte de bijrijder in waarna de bestuurder direct wegreed. De eigenaar van het tankstation, die voor de auto stond, kon ternauwernood voorkomen dat hij werd aangereden. Hij zette zich met beide handen op de motorkap af en wist door opzij te springen een aanrijding te voorkomen.

Naar aanleiding van dit incident werd door de politiemeldkamer in Tilburg onmiddellijk het kenteken van het betrokken voertuig doorgegeven aan alle surveillanceauto's in onze regio. Bij het natrekken van het kenteken bleek dat de auto als ontvreemd stond gesignaleerd voor de politie Rotterdam Rijnmond.

Rond 21.45 uur werd de auto door de politie gesignaleerd op de Molenstraat te Zundert.In de directe omgeving konden de drie inzittenden op basis van de over de mobilofoon verspreide signalementen worden aangehouden. Het gaat om twee mannen, de 43-jarige J.M. (bestuurder) en de 33- jarige H.D. en een 30-jarige vrouw N.H., allen woonachtig te Rotterdam.

De verdachten zijn in verzekering gesteld. Het onderzoek in deze wordt verricht in samenwerking met de Politie Rotterdam Rijnmond.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie