Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Evidian wordt onafhankelijke dochter van de groep Bull

Datum nieuwsfeit: 24-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

BULL RICHT EEN NIEUWE DOCHTERONDERNEMING OP OM SNELLER TE KUNNEN GROEIEN OP HET VLAK VAN VEILIGHEID- EN BEHEERSOFTWARE VOOR DE E-BUSINESS

Evidian, voorheen BullSoft, wordt een onafhankelijke dochter die voor
100% in handen is van de groep Bull

Amsterdam, juli 2000 - Bull kondigt de oprichting aan van een nieuwe internationale dochteronderneming. Evidian specialiseert zich in veiligheid- en beheersoftware voor Internet en de e-infrastructuur. De voorbije twee jaar voerde Bull een strategie die erop gericht was een onafhankelijke dochteronderneming in het leven te roepen, gespecialiseerd in software voor de Internet-economie. Voortbouwend op het succes van BullSoft ontstond uiteindelijk Evidian.

Evidian is een software editor die klanten begeleidt bij de implementatie van hun e-business-strategie. De nieuwe onderneming beschikt over solide R&D- en marketingmiddelen. De 'starter' begint met een jaaromzet van meer dan 60 miljoen euro, meer dan 600 klanten, meer dan 70 partners over de hele wereld en meer dan 400 werknemers. Om ongestoord te kunnen groeien, zal Evidian zijn kapitaal wellicht openstellen voor strategische partners, die kunnen helpen Bull's distributiekanalen en productenaanbod verder uit te breiden. Bull blijft evenwel hoofdaandeelhouder en zal massaal blijven investeren in de onderneming, met name in R&D, wat in 1999 meer dan 25 miljoen euro vertegenwoordigde.
Het marktsucces van Evidian en zijn brede klantenbasis steunen op een geavanceerde softwaretechnologie, die meermalen internationaal bekroond werd. De drie productlijnen van Evidian - AccessMaster®, OpenMaster® en OpenMaster for Telecom - zijn speciaal bedoeld om de Internet- en bedrijfsomgeving van overheidsinstellingen en van grote organisaties uit de financiële wereld, de telecommunicatiesector en de industrie te beveiligen en om de schaalbaarheid en beschikbaarheid ervan te verzekeren.
Evidian is gevestigd in de Verenigde Staten, en beschikt over R&D-centra in Frankrijk, evenals over marketing- en verkoopcentra, dienstverlenende en ondersteunende centra over de hele wereld. Henry Ancona, de huidige President van BullSoft, neemt samen met het huidige directieteam de leiding over Evidian.
Volgens Guy de Panafieu, CEO van Bullzal de oprichting van dochteronderneming Evidian een aantal belangrijke verwezenlijkingen mogelijk maken:

· Het aanbod en de 'net.confidence'-strategie van Bull verstevigen en de marktpositie als software editor bestendigen.
· Het partnernetwerk en het technologisch aanbod uitbreiden door de partners de mogelijkheid te bieden deel te nemen in het kapitaal van Evidian.

· Internationaal talent uit de software-industrie aantrekken
· De klant het beste van twee werelden aanbieden: een onafhankelijke software editor die een grote informaticagroep achter zich heeft.

Over Evidian
Evidian ontwikkelt beheersoftware voor de e-infrastructuur van bedrijven (OpenMaster) en van operators en leveranciers van
telecommunicatiediensten (OpenMaster for Telecom); daarnaast ontwerpt het beveiligingsoftware voor Internet en de e-infrastructuur (AccessMaster) van uiteenlopende bedrijven. Evidian is gevestigd in de Amerikaanse staat Massachusetts. Het beschikt ook over onderzoekscentra in Frankrijk, evenals over verkoop- en marketingcentra, dienstverlenende en ondersteunende centra in de Verenigde Staten, Europa en Azië. Voor meer informatie over Evidian en zijn producten kunt u www.Evidian.com bezoeken. Eventuele vragen kunt u mailen naar (info@Evidian.com). Groupe Bull
Bull is een internationaal IT-bedrijf met vestigingen in meer dan 100 landen. In 1999 behaalde Bull een omzet van 3,8 miljard euro. Bull heeft een ruim aanbod oplossingen voor e-commerce en Internet, die zich concentreren rond drie gebieden:
q integratie-oplossingen, dankzij een ruime expertise in consultancy en integratie van systemen,
q infrastructuur-oplossingen die een hoge beschikbaarheid en veiligheid bieden, dankzij een uitgebreide kennis van systemen en een ruim aanbod aan servers (GCOS, Unix en Intel), software voor het administratief- en beveiligingsbeheer van netwerken en smartcards. q oplossingen voor informatiebeheer en IT-ondersteuning Bull is in Nederland gevestigd aan de Hogehilweg 21, 1101 CB Amsterdam-Zuidoost, tel 020 - 430 26 11. Voor meer informatie kunt u ook terecht op het web: www.bull.com, www.bull.be en voor informatie betreffende smartcards op www.cp8.bull.net .

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Creative Strategies, Brigitte Lagrou Groupe Bull, Jan Aerts Streekbaan 196 Hogehilweg 21

1800 Vilvoorde (België) 1101 CB
Amsterdam-Zuidoost (Nederland)
Tel: +32 (0)2 267 41 60, fax:+32 (0)2 267 12 89 Tel: +31 (0)20 - 430 26
11, fax: +31 (0)20 - 430 29 17
E-mail: postmaster@creative-strategies.be E-mail:(jan.aerts@bull.net)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie