Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werkervaringsplaats Den Haag leidt vaak tot reguliere baan

Datum nieuwsfeit: 25-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag


Persberichten >> Werkervaringsplaats leidt tot reguliere baan

Bijna 85% van de mensen die werken op een werkervaringsplaats (WEP) stroomt door naar een reguliere baan. Dat blijkt uit een onderzoek dat de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheidsprojecten van de gemeente Den Haag onlangs uitvoerde.

Tijdens het onderzoek zijn 25 werkgevers en inleners telefonisch geïnterviewd. (Het verschil tussen werkgevers en inleners is, dat een werknemer bij een werkgever in dienst is en er werkt. Een inlener heeft een werknemer wel in dienst, maar deze wordt uitgeleend aan een ander bedrijf.) Deze bedrijven hebben mensen op een werkervaringsplaats in dienst. Hiervoor ontvangen zij loonkosten-subsidie.

De meest genoemde reden om iemand op een WEP in dienst te nemen is de verantwoordelijkheid naar de doelgroep; de langdurig werklozen. Ook personeelswerving is, met name voor kleinere bedrijven, een belangrijke motivatie. De loonkostensubsidie wordt gebruikt voor een tegemoetkoming in de salariskosten, kosten voor scholing en begeleiding.

Met de WEP in deze vorm worden de belangen van zowel de werknemers als de werkgevers behartigd: werkgevers hebben behoefte aan geschoold en ervaren personeel en de werkloze heeft verbetering van zijn positie op de arbeidsmarkt nodig. De werkgevers spreken ook hun tevredenheid uit over de manier waarop de gemeente Den Haag hen bij de uitvoering van de WEP-regeling ondersteunt.

De WEP regeling wordt in Den Haag uitgevoerd door Werkraat, het samenwerkingsverband tussen Arbeidsvoorziening Haaglanden en de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheidsprojecten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie