Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ongevaarlijke slangen ontsnapt in Almere

Datum nieuwsfeit: 25-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: Almere 25-07-2000
Ongevaarlijke slangen ontsnapt
Stafdienst Communicatie, Timmer, 06-51401952

ALMERE Vanmiddag is ontdekt dat 14 (ongevaarlijke) slangen ontsnapt zijn uit een woning aan de Oldewierde in Almere-Haven. De dieren konden ontsnappen doordat er in de woning werd ingebroken en de terrariums van de slangen vernield werden. De eigenaar was op dat moment op de camping.

Het betreft hier 9 kleine pythons en 5 koningsslangen; de kleinste is 20 cem lamg, de grootste 100 cm. De prooidieren van deze pythons zijn niet groter dan een rat, terwijl de koningsslang nog kleinere prooien eet, zoals muizen. Net als de meeste slangen doden ook deze slangen hun prooi door verwurging. Als ze al bijten, is hun beet niet giftig en te vergelijken met de krab van een kat.

Een van de slangen is inmiddels gevangen door medewerkers van de dierenambulance, die de slang naar de stichting AAP hebben gebracht. Omdat de slangen geen gevaar vormen, wordt naar de overige dertien niet actief gezocht. Wanneer iemand een slang ziet, kan contact opgenomen worden met de dierenambulance. Medewerkers van de dierenambulance komen de slang dan ophalen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie