Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Marcel Kesseler haalt derde zege in de Renault Mégane Trophy

Datum nieuwsfeit: 25-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRai

Marcel Kesseler haalt derde zege in de Renault Mégane Trophy 25-7-00 11:00:00.
Met zijn derde zege uit vier races is Marcel Kesseler hard op weg naar het kampioenschap in de Fly You Renault Elf Mégane Trophy. De Nijmegenaar maakte op het TT-circuit van Assen vanaf de polepositie de ideale start en werd niet meer bedreigd. Jeroen Reijntjens werd tweede, Fred Hehl derde.

De vierde race van de Fly You Renault Elf Mégane Trophy werd op het TT-circuit van Assen gereden, een baan die door de coureurs wordt gevreesd vanwege zijn linke, snelle bochten. Waarbij ook diverse plaatsen de coureurs uitdagen tot gewaagde inhaalmanoeuvres. Juist dat laatste speelde Marcel Kesseler in de kaart. Hij kwam vanaf de eerste startplaats perfect weg en zag al snel in zijn spiegels hoe zijn concurrenten Bert Ploeg en Sebastiaan Visser elkaar bij een uitremactie in de wielen reden. Beiden blokkeerden daarbij de daarop volgende groep, waardoor Kesseler een prachtige voorsprong op een presenteerblaadje aangeboden kreeg. Zonder een fout te maken reed hij naar zijn derde zege van het seizoen, dat nu halverwege is. Toch is de race nog lang niet gelopen want ook Loek Bodelier heeft nog een gerede kans op de titel. De voormalige WK motorcoureur voelde zich op 'zijn' TT-circuit thuis als een vis in het water, maar kwam in de kwalificatietraining niet verder dan de vierde tijd, achter Kesseler, Visser en Ploeg. Het verschil was echter nog geen tiende van een seconde. Met het uitvallen van Ploeg en Visser zou Bodelier in principe tweede zijn geworden, ware het niet dat hij bij de start werd weggeduwd en achter Jeroen Reijntjens en Fred Hehl kwam te zitten. Teamgenoten, die Bodelier dan ook met respect behandelde. "Fred blokkeerde me op alle mogelijke manieren maar een teamgenoot rijd je niet van de baan", verzekerde hij. Mede daardoor deed Kesseler dus goede zaken in Assen. 'Ik moet nog één overwinning boeken en dan kan ik op zeker het seizoen uitrijden. Rustig punten binnenhalen en zo het kampioenschap pakken", concludeerde Marcel Kesseler; op dit moment de te kloppen man in de Trophy. De andere hoofdprijs, de Michelin Renault Junior Cup, kan Loek Bodelier nauwelijks meer ontgaan. Het klassement voor beginnende autocoureurs werd voor de vierde keer op rij door hem gewonnen. De tweede plaats ging dit keer naar de sterk rijdende Mario Bik, de winnaar van de Veronica/Renault Young Driver Challenge. Manfred Bavelaar finishte als derde.
De volgende race is op 6 augustus in Zandvoort, tijdens de beroemde Marlboro Masters.

Uitslag van de vierde race van de Fly You Renault Elf Mégane Trophy
1. Marcel Kesseler (Nijmegen) 13 ronden in 21'33"123
2. Jeroen Reijntjens (Raamsdonkveer) 1"299
3. Fred Hehl (Zandvoort) op 5"469

4. Loek Bodelier (Rosmalen) op 6"129

5. Frank Scholten (Nederasselt) op 15"780

6. Mario Bik (Vogelenzang) op 22"656

Uitslag van de Michelin Renault junior Cup

1. Loek Bodelier, 13 ronden in 21'39"252

2. Mario Bik op 16"527

3. Mcinfred Bavelaar (Delft) op 19"121

4. Ronald Barten (Maasdijk) op 31400

5. Danny van Hal (Groesbeek) op 34"946

6. Martin de Kleijn (Bilthoven) op 41"256

Stand van de Fly You Renault Elf Mégane Trophy na vier races
1. Marcel Kesseler 75

2. Loek Bodelier 61

3. Fred Hehl 43

4. Hugo Charles 41

5. Frank Scholten 40

6. Jeroen Reijntjens 37

Stand van de Michelin Renault Junior Cup na vier races
1. Loek Bodelier 40

2. Mario Bik 22

3. Monfred Bavelaar en Danny van Hal 12

4.

5. Ronald Barten 11

6. Joan Straatman 10


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie