Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ministerie Belgie geeft brochure uit over veehouderij

Datum nieuwsfeit: 25-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Middenstand en Landbouw België

25/07/2000

PERSBERICHT

BROCHURE 27 : DIERENWELZIJN IN DE VEEHOUDERIJ

De landbouw in het algemeen en de veredelingslandbouw in het bijzonder heeft in het verleden pogen te beantwoorden aan een dubbele opdracht : enerzijds voldoende voedsel van hoge kwaliteit produceren aan voordelige prijzen en anderzijds de leefbaarheid van de bedrijven verzekeren.

De gestage verhoging van de prestaties wordt momenteel sterk bekritiseerd op twee vlakken : zijn impact op het leefmilieu en de gevolgen voor het dierenwelzijn.

Momenteel en in steeds grotere mate dient de landbouwproductie te voldoen aan een derde opdracht : de aanvaarding van zijn productiemethodes door de maatschappij.

Deze brochure geeft een samenvatting van de voordrachten van de sprekers op een studiedag die de Dienst Ontwikkeling Dierlijke productie onder het thema "Dierenwelzijn, opdracht en uitdaging voor de veredelingslandbouw" heeft georganiseerd in het kader van Agriflora 1999.

Deze gratis brochure kan besteld worden op het volgend adres, faxnummer, e-mail adres evenals op de website van het Departement (www.cmlag.fgov.be) onder de rubriek "publicaties":

Ministerie van Middenstand en Landbouw
Dienst Ontwikkeling Dierlijke productie
Simon Bolivarlaan 30 - 20ste verdieping
1000 BRUSSEL
Fax 02/208.47.51
E-mail (Carine.Van.Eeckhoudt@cmlag.fgov.be)reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie