Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Margriet van Klinken nieuwe directeur Museum Stad Appingedam

Datum nieuwsfeit: 25-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 25 juli 2000 Persbericht nr. 147

Gezamenlijk persbericht van het Museum Stad Appindam en de Provincie Groningen

Margriet van Klinken nieuwe directeur Museum Stad Appingedam

Vandaag is drs. Margriet F. van Klinken (31) benoemd als directeur van Museum Stad Appingedam. Vanaf 1 augustus 2000 zal zij beginnen met haar nieuwe functie. Van Klinken studeerde kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen met als specialisatie architectuur- en stedenbouwgeschiedenis. Deze specialisatie sluit aan bij de thematiek van het museum, namelijk stadsontwikkeling en stadstopografie. Margriet van Klinken zal haar nieuwe functie voorlopig combineren met haar huidige baan als directeur van het Grafisch Museum in Groningen.

Inmiddels is interim-bestuurder mr. L.J. Klaassen ook gestart met het formeren van een nieuw bestuur voor Museum Stad Appingedam. De verwachting is, dat het nieuwe bestuur in het najaar kan worden geïnstalleerd. Klaassen gaat er van uit dat een einde is gekomen aan een periode van problemen bij het museum. Onlangs trad het museum al positief naar buiten met de opening van de tentoonstelling 'De Ploeg in Museum Stad Appingedam, een keuze uit de provinciale kunstcollectie'. Deze tentoonstelling is nog tot en met 29 oktober
2000 in Museum Stad Appingedam te zien en trekt wekelijks veel bezoekers.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Margriet van Klinken (050-5770329 of 050-5256497) en/of Agnes Delstra(050-3164324).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie