Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen CDA over mini-elektrische stoel als kinderspeelgoed

Datum nieuwsfeit: 26-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Verkoop van mini-elektrische stoel als kinderspeelgoed (260700)

Den Haag, 26 juli 2000

Justitie

1) Heeft u kennis genomen van het feit dat sinds kort in Nederland een speelgoed elektrische stoel op de markt wordt gebracht?1

2) Deelt u de mening dat de verkoop van dit speelgoed een walgelijke vorm van commercie is en dat deze bij kan dragen aan het steeds normaler worden van geweld in de samenleving?

3) Bent u bereid te bevorderen dat strafvervolging wordt ingesteld tegen de verkoper op basis van artikel 240a van het wetboek van Strafrecht2?

4) Indien u van mening bent dat overtreding van artikel 240a Sr. niet bewijsbaar is, bent u dan bereid de wet zodanig te wijzigen dat niet alleen het aanbieden, maar ook het ter verkoop aanwezig hebben van voorwerpen die schadelijk zijn voor kinderen onder 16 jaar, strafbaar wordt gesteld?

5) Bent u voorts bereid met de speelgoedbranche om de tafel te gaan zitten en hen zonodig te verplichten afspraken te maken over het weren van gewelddadig speelgoed?

1De Telegraaf, 26 juli 2000
2 Dit artikel luidt: Met gevangenisstraf van ten hoogste twee maanden of geldboete van de tweede categorie wordt gestraft hij die een afbeelding of voorwerp, waarvan de vertoning schadelijk is te achten voor personen beneden de leeftijd van zestien jaar, verstrekt, aanbiedt of vertoont aan een minderjarige van wie hij weet of redelijkerwijs moet vermoeden, dat deze jonger is dan zestien jaar.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie