Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dichters in Prinsentuin: Gronings Openlucht Poeziefestival

Datum nieuwsfeit: 26-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AANVULLEND PERSBERICHT
Groningen, 24 juli 2000

Dichters in de Prinsentuin - Literair Botanisch Festival

Louis Th. Lehmann (Rotterdam, 1920), dichter, prozaïst en vertaler, heeft zijn medewerking toegezegd aan het Dichters in de Prinsentuin festival. Een beroemde uitspraak van Lehmann is: 'Gij zult niet bloemlezen!'. Tijdens de Nacht van de Poëzie 1997 droeg hij rappend een gedicht voor. Lehmann werkte o.a. mee aan de literaire tijdschriften 'De schone zakdoek', 'Podium' en 'Tirade'. Zijn meest recente werken zijn 'Vluchtige steden (en zo).' (Gedichten, Meulenhoff, 1996) en 'Zakcentje! Schater!' (proza en poëzie, Ser J.L. Prop, 1998). Wekelijks verzorgt Lehmann een column over muziek voor VPRO radio. In het najaar van 2000 zal zijn verzameld werk (gedichten) verschijnen
bij uitgeverij Meulenhoff.

Naast Lehman zal ook dichteres Maria van Daalen uit eigen werk voordragen. Haar vijfde bundel 'Elektron, muon, tau', die uit 84 erotische sonnetten bestaat, verscheen onlangs bij uitgeverij Querido. Behalve als dichter is Van Daalen werkzaam als organisator van het literatuurfestival 'Noordschrift' en als docent creative writing aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Hiermee komt het totaal aantal dichters dat meewerkt aan dit derde Groningse openlucht poëziefestival op 64.

De internetsite www.geocities.com/prinsentuin bevat inmiddels o.a. een volledig persarchief, een fotoalbum dat een indruk geeft van het festivalverleden en achtergrondinformatie over het Prinsenhof. Gedurende het festival zal er op deze site dagelijks verslag gedaan worden van de activiteiten.

Locatie: Prinsenhof in de Kreupelstraat te Groningen. De ommuurde stadstuin bevindt zich op enkele minutenloopafstand van de Grote Markt. Op het bord naast de ingang heet de locatie 'Tuin Prinsenhof - Theeschenkerij'.De intieme Prinsenhof is echter vooral bekend als de 'Prinsentuin'. Data: Woensdag t/m vrijdag 26 t/m 28 juli 2000, van 13.30 uur tot 16.30 uur Presentatie: Klaas Knillis Hofstra.
Entree: Gratis
Publicatie: Van 59 van de 64 deelnemende dichters zal een gedicht opgenomen worden in de bundel 'Dichters in de Prinsentuin Bloemlezing 2000' (2+2=5 Publicaties, ISBN 90 8042 264 9 / NUGI 310) die op locatie voor f 5,- te koop zal zijn.
Organisatie: Tjeerd Bruinja 050-5890071/ Daniël Dee 050-5775189 / Rense Sinkgraven 050-8507162
Ontwerp logo: Hilde en Janna Meeuws
E-mail: (prinsentuin@hotmail.comInternetsite):
www.geocities.com/prinsentuin
Ontwerp site: Petra Else Jekel (petrajekel@hotmail.com) Sponsors: Athena's Boekhandel, Schrijversschool Groningen, Uitgeverij Passage

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie