Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tijdelijk onderkomen basisschool en kinderopvang Oosterhout

Datum nieuwsfeit: 26-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nijmegen


Tijdelijk onderkomen nieuwe basisschool en kinderopvang Oosterhout

Tijdelijk onderkomen nieuwe basisschool en kinderopvang Oosterhout De oplevering van de schoolwoningen voor de nieuwe openbare basisschool en het geïntegreerde onderdeel voor het kinderdagverblijf van stichting Kion, gelegen in woonpark Oosterhout, heeft vertraging opgelopen zo bleek begin juli. Om op 14 augustus de kinderopvang en de basisschool toch onderdak te kunnen bieden, is een noodscenario ontwikkeld voor de duur van ongeveer zes weken. De volgende maatregelen worden hierbij getroffen.
1. In goede samenwerking met de gemeente Valburg en de eigenaar van het congrescentrum de Maranter wordt de basisschool gehuisvest in vijf noodlokalen op het parkeerterrein van de Maranter aan de Groenestraat 6 te Oosterhout (gemeente Valburg). Deze locatie is goed bereikbaar voor de ouders en kinderen vanuit woonpark Oosterhout. Voor de beveiliging van de spelende kinderen zullen hekken geplaatst worden.

2. Voor de kinderopvang wordt een leegstaande woning aan de 'Griftdijk Noord 18' te Lent geschikt gemaakt. In dit en het toekomstige pand zullen in totaal ongeveer 50 kinderen terecht kunnen voor zowel dagopvang als buitenschoolse opvang. De kinderen van de buitenschoolse opvang zullen met een taxibusje van de tijdelijke opvang aan de Groenestraat 6 naar het eveneens tijdelijke verblijf aan de 'Griftdijk Noord 18' worden vervoerd.
Ouders en kinderen zijn inmiddels geïnformeerd door de besturen van de basisschool en de stichting Kion. De gemeente Nijmegen zal alles in het werk stellen om de overlast en extra organisatie die met dit noodscenario gemoeid is, zo kort mogelijk te laten duren. Verwacht wordt dat de nieuwe schoolwoningen uiterlijk 18 september 2000 in gebruik genomen kunnen worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie