Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Folder 'gezond op reis' van de GGD Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 26-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Capelle a/d IJssel


Relaxed op reis

De GGD Rotterdam -specialist in relaxed op reis gaan- geeft de folder 'gezond op reis' uit, waarin u van alles leest over het beperken van gezondheidsrisico's tijdens uw vakantie.

Maar nu eerst: een paar korte tips.

Inentingen
De lijst van reisbestemmingen waarvoor u inentingen nodig heeft, is misschien wel langer dan u denkt. Wist u dat ook voor bijvoorbeeld Marokko, Tunesië, Mexico, Suriname, Isla Margarita en Turkije inentingen nodig zijn? Wilt u weten of u voor uw vakantiebestemming een vaccinatie of malariapillen nodig heeft? Bel dan de Reizigersinformatielijn van de GGD:
0900-5034043(24 uur per dag; 75 cent per minuut).
Wilt u meer weten; bijvoorbeeld over goede hygiëne op reis, over geslachtsziekten of over eten en drinken op vakantie, maak dan een afspraak op het Reizigersspreekuur; 010-4339899. Daar krijgt u informatie aan de hand van uw persoonlijke reisplannen en de benodigde vaccinaties en eventueel recepten.
Dit consult is overigens niet gratis.

Eten, drinken & diarree
Misschien kent u dat lastige probleem: diarree tijdens een reis. Bacteriën in voedsel en drinkwater zijn hiervan de boosdoeners. Reizigersdiarree is vaak moeilijk te voorkomen. Maar u kunt de risico's wel beperken: koop vers voedsel, kook dit goed en eet het meteen op. Voldoende drinken is ook heel belangrijk. Kraanwater moet een minuut worden doorgekookt. Het afgekoelde water is, afgedekt bewaard, nog 24 uur bruikbaar. Natuurlijk is ook een goede hygiëne belangrijk. Was uw handen met water en zeep na elk toiletbezoek en voordat u gaat eten.

Tot slot
Een paar algemene tips:

* Neem de papieren van uw ziektekostenverzekering en reisverzekering mee;

* Vrij veilig; neem condooms mee;

* Reis relaxed: neem genoeg rust als u met de auto reist. Iedere twee uur even pauze voorkomt stijve spieren en houdt het hoofd helder.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie