Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Midden- en West Brabant

Datum nieuwsfeit: 26-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Midden- en West Brabant

'Gratis' controle schoorsteen kost bijna 10.000 gulden

Datum: 26/7/2000
Auteur: Rien van Kuik

Twee bejaarde inwoners uit de wijk Boeimeer zijn begin deze week zwaar gedupeerd door de handelwijze van enkele mannen, die zich uitgaven voor een bedrijf dat 'gratis' controles uitvoert aan schoorstenen. In het ene geval kostte een 'noodzakelijke' reparatie bijna 5000 gulden, terwijl de andere benadeelde voor amper 90 minuten 'dakwerk' 9600 gulden moest neertellen. Van de daders ontbreekt elk spoor.

Met mooie praatjes en een goed vertrouwen in de mensheid zijn twee oudere inwoners uit de wijk Boeimeer begin deze week om de tuin geleid door een zogenaamd schoorsteenreaparatiebedrijf. Het aantrekkelijke aanbod om even gratis de schoorsteen te inspecteren leverde het 'service' gerichte 'bedrijf' omgerekend een uurvergoeding op van zo'n 6000. Een van de aangevers verklaarde tegenover de politie dat men het idee had dat de mannen gewoon een uur op het dak hebben gezeten, maar in werkelijkheid niks hebben uitgevoerd. Omdat er natuurlijk niet voldoende geld in de woning aanwezig was ging in een geval het slachtoffer mee naar de bank om de rekening per direct te voldoen. Van de daders ontbreekt tot nu toe elk spoor. De politie attendeert mensen erop alleen in zee te gaan met erkende schoorsteenveegbedrijven en bij twijfel niet onmiddellijk in te stemmen met de mooie voorstellen, maar eerst de zaak verder uit te zoeken. 'Beter even een paar dagen uitgesteld, dan een uur later te veel geld neergeteld', zo luidt het advies. Het is niet duidelijk of het hier om een en hetzelfde 'bedrijf' gaat.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie